Skip to main content

Ισραήλ: Πιθανότατα αντιμέτωπος με κατηγορίες ο Νετανιάχου πριν από τις εκλογες

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Κανένας νομικός λόγος που να τον εμποδίζει από το να απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για διαφθορά πριν από τις εκλογές της 9ης Απριλίου, δεν υπάρχει σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα του Ισραήλ.

Ο γενικός εισαγγελέας Αβιχάι Μάντελμπλιτ δήλωσε πως η ομάδα του εξακολουθεί να εξετάζει τις υποθέσεις και σκοπεύει να καταλήξει σε απόφαση το ταχύτερο δυνατό.

Ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του απαγγελθούν κατηγορίες για τρεις υποθέσεις διαφθοράς. Αρνείται τις κατηγορίες και έχει χαρακτηρίσει τις υποθέσεις κυνήγι μαγισσών. Αν και παραμένει φαβορί, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένας από τους κυριότερους αντιπάλους του, ο πρώην στρατηγός Μπένι Γκαντζ, σημειώνει άνοδο.

Ο Νετανιάχου έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα εγκαταλείψει την κούρσα αν ο Μάντελμπλιτ ανακοινώσει την πρόθεσή του να δεχθεί τις αστυνομικές συστάσεις και να του ασκήσει δίωξη.

Η αστυνομία υποστηρίζει πως ο Νετανιάχου είχε κάνει ρυθμιστικές χάρες στον μεγαλύτερο ισραηλινό όμιλο τηλεπικοινωνιών Bezeq με αντάλλαγμα μια πιο ευνοϊκή κάλυψη σε έναν ειδησεογραφικό ιστότοπο που ανήκει στον ιδιοκτήτη της εταιρείας.

Σε άλλη υπόθεση, ο Νετανιάχου κατηγορείτα ότι έλαβε ακριβά δώρα από πλούσιους επιχειρηματίες, ενώ τρίτη έρευνα εστιάζει στις υποψίες σύμφωνα με τις οποίες ο Νετανιάχου διαπραγματεύθηκε μια συμφωνία με μια εφημερίδα για να εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη με αντάλλαγμα υποσχέσεις να προωθήσει νομοθεσία που θα περιόριζε την κυκλοφορία μιας ανταγωνιστικής εφημερίδας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.