Skip to main content

Ζημιές σε σπίτι και μάντρες από την πυρκαγιά στο Πόρτο Λάφια Εύβοιας

Ζημιές σε ένα σπίτι και αρκετές μάντρες σπιτιών, στο Πόρτο Λάφια, στη νότια Εύβοια, προξένησε η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Σε εξέλιξη είναι άλλες δύο πυρκαγιές στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας και στην Κέα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες στο Πόρτο Λάφια έφτασαν έξω από τα σπίτια του οικισμού και έκαψαν την κεραμοσκεπή ενός από αυτά, ενώ προξένησαν ζημιές σε περιφράξεις. Ο οικισμός εκκενώθηκε το μεσημέρι μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής.

Το βράδυ, όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, η πυρκαγιά παρουσίαζε καλύτερη εικόνα και δεν κινδύνευαν σπίτια, ωστόσο οι άνεμοι εξακολουθούσαν να πνέουν ισχυροί.

Στην περιοχή παραμένουν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Πυρκαγιά στο Αλιβέρι Εύβοιας

Μία ακόμα πυρκαγιά στην Εύβοια εκδηλώθηκε στις 17.30 το απόγευμα σε κορυφογραμμή στον δήμο Αλιβερίου και συγκεκριμένα στην περιοχή Αργυρός Αλμυροποτάμου.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και όπως αναφέρθηκε από την Πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, αλλά κατευθύνεται σε μια χαράδρα, ενώ και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν τρία ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, μέχρι τη δύση του ηλίου.

Φωτιά και στην Κέα

Στην Κέα η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15.30 στην περιοχή Αστράς και καίει ξερά χόρτα. Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί, ωστόσο δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 15 εθελοντές με τρία οχήματα, καθώς και έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα που μετέβησαν στο νησί από την Αθήνα, ενώ ρίψεις νερού έκαναν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Το απόγευμα σβήστηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Χάνι Κοκκιναρέα Μεγάρων.

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως και τις 6 το απόγευμα, το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 30 αγροτοδασικές πυρκαγιές.