Skip to main content

Σε εξέλιξη πυρκαγιές στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και στην Σκλάβαινα Αιτωλοακαρνανίας

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το πρωί σε δασικές εκτάσεις στην Σκλάβαινα Αιτωλοακαρνανίας και στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Σκλάβαινα, που ξέσπασε στις 5.30 το πρωί, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα της Πυροσβεστικής και πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων, καθώς και δύο αεροσκάφη.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Τσάκαλης, το πύρινο μέτωπο έχει έκταση περίπου πέντε χιλιομέτρων και ήδη έχει προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες με ελιές και ποιμνιοστάσια. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οι φλόγες απείλησαν δύο κατοικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν, καθώς και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν σωτήρια.

Σε ό,τι αφορά στις καιρικές συνθήκες, ο κ. Τσάκαλης ανέφερε ότι νωρίτερα το πρωί έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά λίγη ώρα αργότερα μειώθηκε η έντασή τους, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών.

Υπενθυμίζεται ότι στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και την 19η Ιουλίου, η οποία πάντως δεν είχε απειλήσει κατοικίες, λόγω της έγκαιρης επέμβασης των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά και στο Πευκοχώρι, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής όπου οι φλόγες μέχρι στιγμής έχουν κάνει στάχτη περίπου έξι στρέμματα πευκοδάσους.

Από την πρώτη στιγμή κατευθύνθηκαν στην περιοχή δύο πυροσβεστικά Καναντέρ, που πραγματοποίησαν ρίψεις νερού από αέρος. Μετά τον περιορισμό της φωτιάς τα πυροσβεστικά αεροσκάφη αποχώρησαν από την περιοχή πριν από το μεσημέρι, ενώ επί τόπου συνεχίζουν να βρίσκονται δώδεκα υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής με τα πληρώματά τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ