Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε λειτουργία κλιματιζόμενοι χώροι για τη φιλοξενία αστέγων τις ημέρες του καύσωνα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μέτρα για την προστασία ευπαθών ατόμων από τον καύσωνα έθεσε από σήμερα σε εφαρμογή ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Από σήμερα έως και την Παρασκευή (25/6) για τη φιλοξενία ανθρώπων που βρίσκονται σε καθεστώς αστεγίας θα παραμένει ανοικτός, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο κλιματιζόμενος χώρος του Δ΄ ΚΑΠΗ, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 42, από τις 11.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα.

Παράλληλα, η δομή αστέγων της οδού Ανδρέου Γεωργίου 13 θα βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία (τηλ. 2310-528811), ενώ το προσωπικό των δομών αστεγίας που εργάζεται στο πεδίο, καθώς και η Δημοτική Αστυνομία θα διανέμουν φιάλες νερού σε αστέγους που δεν επιθυμούν να μεταβούν στις δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συνολικά συστήνεται στους πολίτες η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, η ένδυση με ανοιχτόχρωμα ρούχα, η χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου, η λήψη άφθονων υγρών.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.