Συνολικά 83 από τους τραυματίες στη φωτιά της ανατολικής Αττικής παραμένουν το απόγευμα της Τρίτης νοσηλευόμενοι, οι 10 από αυτούς διασωλημένοι.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, μετά και τα σημερινά εξιτήρια τραυματιών, η κατάσταση έχει ως εξής:
- Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός»: 17 νοσηλευόμενοι και 6 διασωληνωμένοι ασθενείς,
- Γ.Ν.Α. «Κ.Α.Τ.»: 3 νοσηλευόμενοι και 4 διασωληνωμένοι ασθενείς,
- Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο»: 26 νοσηλευόμενοι,
- Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο»: 9 νοσηλευόμενοι,
- Π.Γ.Ν.Α. «Αττικόν»: 6 νοσηλευόμενοι και
- Γ.Ν.Παίδων Α. «Η Αγ. Σοφία»: 12 νοσηλευόμενοι (παιδιά).
Σημειώνεται ότι από τις 23:00 της Δευτέρας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διακομίστηκαν στον «Ευαγγελισμό» 79 περιστατικά εκ των οποίων τα 6 διασωληνώθηκαν λόγω της βεβαρυμμένης κατάστασής τους, 55 στο «Σισμανόγλειο», 12 στο ΚΑΤ εκ των οποίων τα 4 διασωληνώθηκαν, 2 στο «Θριάσιο», 8 στο «Αττικόν» και 16 στο Παίδων «Η Αγ. Σοφία».
Σε μεγάλο αριθμό περιστατικών παρασχέθηκαν Α΄ Βοήθειες από διασώστες και Ιατρούς των ΚΙΜ και του ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση κυρίως αναπνευστικής δυσχέρειας χωρίς να χρήζουν διακομιδής σε νοσοκομείο.
Το πρωί, κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας μετέβη στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις πληγείσες περιοχές (Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης, Ραφήνας και Σπάτων), για τον περαιτέρω συντονισμό των δράσεών τους.
Σύμφωνα με το υπουργείο, τα εν λόγω Κέντρα Υγείας «λειτουργούν ομαλά, ενισχυμένα, με αυξημένη δύναμη προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών, και πλήρη υποστήριξη σε μέσα και υγειονομικό υλικό».
Η 1η ΥΠε σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ συντονίζει κλιμάκια από τους Γιατρούς του Κόσμου, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), αποτελούμενα από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και ψυχολόγους, που θα προσφέρουν υπηρεσίες στην πληγείσα περιοχή.
Αξιοποιούνται, επίσης, εθελοντές γιατροί, ενώ συγκεντρώνεται φαρμακευτικό και άλλο υλικό από δωρεές πολιτών. Το υλικό θα διαχειρίζεται κεντρικά η αποθήκη της 1ης ΥΠε στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας.
«Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας που συνέβαλε στην αξιόπιστη υγειονομική φροντίδα των πληγέντων. Ειδική μνεία θεωρούμε ότι χρειάζεται να γίνει για το προσωπικό της αποθήκης υλικού της 1ης ΥΠε που με αυταπάρνηση περιέσωσαν την αποθήκη από τις φλόγες» αναφέρει το υπουργείο Υγείας.
Δηλώνει ότι παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα, έχει ενεργοποιήσει το σύνολο του δυναμικού του (ΕΚΕΠΥ, νοσοκομεία και ΚΥ, ΕΚΑΒ κ.α.) και σε συντονισμό με τις υπόλοιπες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και τα συναρμόδια υπουργεία «θα συνεισφέρει στη μεγάλη προσπάθεια “επούλωσης των πληγών” της τραγωδίας».
naftemporiki.gr