Skip to main content

Στον ΕΟΠΥΥ το κόστος για το τεστ του Η1Ν1

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Από τον ΕΟΠΥΥ θα πληρώνεται πλέον το κόστος για την διάγνωση του ιού Η1Ν1 μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Μέχρι σήμερα, το κόστος της ειδικής εξέτασης για την ανίχνευση του ιού Η1Ν1 καλυπτόταν από τους ασθενείς.

Παράλληλα, το ΚΕΕΛΠΝΟ χρηματοδότησε με το ποσό των 35.000 ευρώ τα διαπιστευμένα Κέντρα Αναφοράς για τη Γρίπη (ΠΑΣΤΕΡ, Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το Κέντρο Αναφοράς Β. Ελλάδος), έτσι ώστε από σήμερα να καλύπτεται το κόστος του τεστ ανίχνευσης για τον ιό Η1Ν1 για τα σοβαρά περιστατικά γρίπης και για όσους νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, «παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προασπίσει τη δημόσια υγεία και να διορθώσει στρεβλώσεις του παρελθόντος που είχαν ως συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών που απευθύνονταν στο ΕΣΥ».

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.