Skip to main content

Δίκη Χ.Α.: «Επαγγελματικό το χτύπημα στον Φύσσα»

Επαγγελματικό ήταν το χτύπημα σε βάρος του Παύλου Φύσσα επανέλαβε ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο μάρτυρας ο οποίος το βράδυ της δολοφονίας έπαιξε το ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα στην ομάδα χρυσαυγιτών και την παρέα του μουσικού.

Ο εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού Δημήτρης Χατζησταμάτης, απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου ανέφερε πως είχε ενημερωθεί από  το διαδίκτυο  για την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής και τα τάγματα εφόδου, λέγοντας πως «τα τάγματα εφόδου αντιλαμβάνομαι ότι είναι οι ομάδες που χτυπάνε. Λειτουργούν με στρατιωτική δομή, έχουν ομοιόμορφη εμφάνιση και είναι εκπαιδευμένοι. Απ’ ό,τι έχω διαβάσει και αντιλαμβάνομαι έκαναν βίαια χτυπήματα». Ωστόσο, διευκρίνισε πως ο ίδιος δεν διαπίστωσε κάποια ιεραρχία στην συγκεκριμένη ομάδα το βράδυ της δολοφονίας του άτυχου μουσικού.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο μάρτυρας τόνισε ότι το ποδοβολητό γινόταν «από βαριά παπούτσια παρότι ήταν αργά το βράδυ για να τρομοκρατήσει».

Πολιτική Αγωγή: Επιβεβαιώνετε αυτό που είπατε ότι ακούγατε έναν να είναι επικεφαλής, καθοδηγητής της επίθεσης;

Μάρτυρας: Ένας, ας πούμε, είχε πιο αρχηγική τάση. Όλοι φώναζαν.

Πολιτική Αγωγή: Συγκρατήσατε  τα χαρακτηριστικά του;

Μάρτυρας: Όχι.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο μάρτυρας κλήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου να αναγνωρίσει ανάμεσα στους κατηγορουμένους κάποιον ή κάποια από τα άτομα με τα οποία συνομίλησε εκείνο το βράδυ.

Η κ. Λεπενιώτη κάλεσε τους κατηγορούμενους να σηκωθούν από το εδώλιο και στη συνέχεια  τον μάρτυρα να τους παρατηρήσει προσεκτικά.

Μάρτυρας: Ο κύριος, μοιάζει πολύ με εκείνον που μίλησα εκείνο το βράδυ.(σ.σ. έδειξε τον Γιάννη Άγγο).

Πρόεδρος: Άλλος;

Μάρτυρας: Και ο κύριος με το μαύρο, μοιάζει αλλά… ( σ.σ. αναφέρθηκε στον Ελπιδοφόρο Καλαρίτη). Ανάμεσα σε αυτούς τους δυο είμαι αλλά δεν μπορώ…

Ο μάρτυρας δεν μπόρεσε να πει με βεβαιότητα πως ήταν μέλη της ομάδας που περίμενε την παρέα του Παύλου Φύσσα έξω από την καφετέρια Κοράλλι. Όπως είπε, «αυτοί μοιάζουν περισσότερο με το πρόσωπο που μίλησα εκείνο το βράδυ».

Ο κ. Χατζησταμάτης ο οποίος εκείνο το βράδυ έπαιξε το ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα στην ομάδα των χρυσαυγιτών που είχε συγκεντρωθεί έξω από την καφετέρια και την παρέα του μουσικού, νομίζοντας πως η ένταση που είχε δημιουργηθεί ήταν για τον ποδοσφαιρικό αγώνα, ανέφερε ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν πράος και δεν είχε διάθεση για καυγά.

Αν. Εισαγγελέας: Από τις δυο ομάδες, ποια συμμορφωνόταν περισσότερο, ποια θα υποχωρούσε;

Μάρτυρας: Η παρέα Φύσσα είπε “άντε πάμε για μια μπύρα”, ήρθε η ομάδα ΔΙΑΣ και θεώρησα το επεισόδιο λήξαν, μετά όμως συνέβησαν όλα…

naftemporiki.gr