Skip to main content

Μόσχα σε Ουάσιγκτον: Καμία εμπλοκή στις εκλογές του 2016

Αβάσιμες χαρακτήρισε η Μόσχα τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον για την εμπλοκή 12 Ρώσων αξιωματούχων στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σε επίσημη τοποθέτησή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος των Ρώσων.

Νωρίτερα, η αμερικανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε την άσκηση δίωξης εναντίον 12 ατόμων, τα οποία φέρεται να «χάκαραν» τους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, σαμποτάροντας την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.

«Το κατηγορητήριο έχει ως μοναδικό στόχο να βλάψει την ατμόσφαιρα, πριν τη σύνοδο των προέδρων Πούτιν και Τραμπ, η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στο Ελσίνκι» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Σημειώνεται ότι τα 12 άτομα κατηγορούνται ότι δημιούργησαν ψεύτικους διαδικτυακούς λογαριασμούς, προκειμένου να διαδίδουν αναληθείς ειδήσεις. Η δραστηριότητά τους, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Εισαγγελέα των ΗΠΑ, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016.

Παράλληλα, το κατηγορώ περιλαμβάνει ότι οι Ρώσοι χάκερ κατάφεραν να υποκλέψουν πληροφορίες για 500.000 ψηφοφόρους των ΗΠΑ.

Βέβαια, το πόρισμα των δικαστικών αρχών διαβεβαιώνει ότι η ρωσική εμπλοκή δεν επηρέασε την καταμέτρηση των ψήφων και ως εκ τούτου, την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος.

naftemporiki.gr