Skip to main content

Έξαρση κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στην ΝΑ Ασία

Kαι εκεί που αισθάνονταν ότι είναι  κοντά στο να νικήσουν τον νέο κορωνοϊό, οι χώρες της Νοτιανατολικής Ασίας έρχονται αντιμέτωπες με μία άλλη σοβαρότατη νόσο. Όπως μεταδίδει το CNBC το τελευταίο διάστημα καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων δάγκειου πυρετού σε χώρες, όπως η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Ταϊλάνδη. 

«Βλέπουμε εκρηκτικούς αριθμούς δάγκειου πυρετούν στην περιοχή» δηλώνει στο CNBC o Dr. Leong Hoe Nam, γιατρός στο Mount Elizabeth Novena Hospital. Ο ιός μεταδίδεται στους ανθρώπους από τα κουνούπια και προκαλεί πυρετό, πόνο στους μυς και τις αρθρώσεις, σοβαρές κεφαλαλγίες ή ακόμη και θάνατο στην πιο σοβαρή μορφή του. 

Την περασμένη εβδομάδα οι υγειονομικές αρχές της Σιγκαπούρης προειδοποίησαν ότι φέτος πιθανότατα θα ξεπεραστεί το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ των 22.170 κρουσμάτων, που είχε καταγραφεί το 2013. Έως και τις 6 Ιουλίου είχαν ήδη προσβληθεί περισσότεροι από 15.500 άνθρωποι στη χώρα. Στη Μαλαισία οι αρχές επίσης παραδέχονται ότι θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη αρχή. Στην Ινδονησία είχαν ήδη καταγραφεί 68.000 κρούσματα έως τα τέλη Ιουνίου. 

naftemporiki.gr