«Καλό είναι να μην μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου αυτοί οι οποίοι υποθηκεύσαν τις ζωές και τις δικές μας και των παιδιών μας» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σχολιάζοντας την κριτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση για την οικονομία.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Φάμελλος απάντησε και στις επικρίσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup είχε δηλώσει ότι «η Ελλάδα μπαίνει στη γυάλα μέχρι το 2021». «Η κυβέρνηση συντόνισε ένα έργο, το οποίο ήθελε δέκα εκατομμύρια πατριώτες πραγματικούς να δουλέψουν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, μια κρίση που δημιούργησε ο κ. Χατζηδάκης και η κυβέρνησή τους. Μια κρίση που δεν είχε μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά αποτελέσματα, γιατί ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Μητσοτάκης ακόμα περισσότερο είναι οι πολιτικοί των απολύσεων, της λιτότητας και των διακρίσεων. Γιατί δεν μιλάγαμε για μια δίκαιη Ελλάδα, αλλά για μια Ελλάδα που ήταν άδικη με τα παιδιά της. Έχουμε πετύχει να ξανασηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να ασκεί μια τίμια πολιτική. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να ξαναγυρίσουμε σε ένα άδικο παρελθόν» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.
Σχολιάζοντας την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στη χθεσινή ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Φάμελλος υποστήριξε πως «η παρουσία της έγινε έξω από τη διπλωματική οδό και δεν υπήρχε καμιά συνεννόηση με την κυβέρνηση». «Δεν μπορεί να γίνεται επίλυση των διαφωνιών ή διαφορών με προσωπικές πολιτικές ούτε μπορεί η εθνική μας πολιτική να υποτάσσεται σε προσωπικά παιχνίδια και σε δημόσιες σχέσεις» ανέφερε, για να προσθέσει πως «δεν υπήρχε κανένας λόγος για τέτοια προσωπική λειτουργία της κ. Μπακογιάννη».
Ερωτηθείς για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, με αφορμή τη διαφορετική θέση των κυβερνητικών εταίρων στο ζήτημα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, ο κ. Φάμελλος σημείωσε πως «δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής ή της στήριξής της από τους ΑΝΕΛ».
«Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα της συμφωνίας, η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι η συμφωνία πρώτα απ’ όλα κρίνεται στο δημοψήφισμα των γειτόνων […] Ας κάνουν πρώτα τις αλλαγές τους οι γείτονες και δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής. Εμείς στηρίζουμε μια πολιτική στα Βαλκάνια, που έχει συνεργασία, ειρήνη και που προφανώς αναγνωρίζει τον ηγετικό ρόλο που έχει η Ελλάδα σε αυτή τη νέα σελίδα των Βαλκανίων» επισήμανε.