Skip to main content

Κ. Καραμανλής: Είναι δεδομένο ότι θα πάρει το δικαστικό δρόμο η υπόθεση Καλογρίτσα

«Σκοτεινή» και «δυστύχημα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα» χαρακτηρίζει την υπόθεση  Καλογρίτσα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής ο οποίος θεωρεί «δεδομένο ότι η υπόθεση θα πάρει το δικαστικό δρόμο».

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό AΝΤ1, ο υπουργός επισημαίνει πως αν και «τα γεγονότα είναι συντριπτικά» δείχνοντας «ένα κορυφαίο υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης να εμφανίζεται να έρχεται σε συναλλαγές με συγκεκριμένους επιχειρηματίες» αυτό είναι κάτι που δεν χαροποιεί τη Νέα Δημοκρατία.

 Εξηγώντας αυτή του την αποκάλυψη ο κ. Καραμανλής υποστηρίζει πως «η ύπαρξη εξωθεσμικών κέντρων, παράλληλα με την εκτελεστική εξουσία, είναι επιβλαβής για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας». Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών χαρακτηρίζει επίσης «δυστύχημα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα να υπάρχουν αυτές οι καταγγελίες»  και τονίζει ότι για το καλό της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αξιωματική αντιπολίτευση και έχει θεσμικό ρόλο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει ένα θεσμικό ρόλο, πρέπει να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις».

Συνεχίζοντας ο κ. Καραμανλής επισημαίνει πως θεωρεί αξιόπιστο  μάρτυρα το Χρήστο Καλογρίτσα καθώς «ιστορικά είχε σχέσεις με το ευρύτερο χώρο της αριστεράς», επομένως εκτίμησε ότι έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα αυτά που λέει και κάλεσε την αντιπολίτευση «κάποτε να πει την αλήθεια καθαρά στον ελληνικό λαό».

Από τη Νίκαια στο Σύνταγμα σε 14 λεπτά

Το μετρό και η σημασία της λειτουργίας των τριών νέων σταθμών του βρίσκεται επίσης από τα βασικά σημεία της συνέντευξης του υπουργού ο οποίος στέκεται στους αριθμούς αναφέροντας πως «από σήμερα οι πολίτες θα μπορούν να φτάσουν από τη Νίκαια στο Σύνταγμα σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος σε 55 λεπτά, τόνισε ο κ. Καραμανλής. Τους νέους σταθμούς του μετρό θα χρησιμοποιούν 63.000 επιπλέον επιβάτες και στους δρόμους θα κυκλοφορούν 11.000 λιγότερα ΙΧ αυτοκίνητα».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε επίσης, ότι οι επόμενοι τρεις σταθμοί της επέκτασης της Γραμμής 3 του μετρό προς Πειραιά, η οποία επέκταση θα έχει συνολικό μήκος 7,5 χλμ, θα είναι έτοιμοι το 2022. Αναφερόμενος στα τεχνικά προβλήματα, αλλά και στην κρίση, η οποία καθυστέρησε πολλά μεγάλα project υποδομών και τονίζει ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στα μεγάλα έργα.

Όσον αφορά στο μετρό Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει  ότι η προηγούμενη κυβέρνηση εγκαινίασε μουσαμάδες και σχολιάζοντας  πως «αυτή είναι και μία ειδοποιός διαφορά μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώτος εγκαινιάζει -χωρίς εφέ- έργα, τα οποία σήμερα δίνονται στο επιβατικό κοινό, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση δυστυχώς έκανε εγκαίνια με μουσαμάδες».

Τέλος, ο κ. Καραμανλής ξεκαθαρίζει ότι το μετρό στη Θεσσαλονίκη θα είναι έτοιμο ολόκληρο, με το σταθμό Βενιζέλου, μέχρι τον Απρίλιο του 2023, όπως έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.