Skip to main content

Οι καταγγελίες Καλογρίτσα βάζουν φωτιά στην πολιτική αντιπαράθεση

Έντονο άρωμα σκανδάλων, αιχμές και ευθείες κατηγορίες για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και προσπάθεια διάβρωσης των θεσμών συνθέτουν το πολιτικό σκηνικό το τελευταίο διάστημα. Η εξέλιξη της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, το ηχητικό της συνομιλίας του επιχειρηματία Μιωνή με τον Νίκο Παππά, το κλείσιμο του σκανδάλου Novartis στις ΗΠΑ με ένα διακανονισμό στον οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων και τώρα οι καταγγελίες Καλογρίτσα για τα όσα έγιναν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες βάζουν φωτιά στην αντιπαράθεση. 

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» φέρνει στο φως ένορκη κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για την αντιδικία του με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC. Σε αυτήν καταγγέλει τον Νίκο Παππά και τους τότε ένοικους του Μεγάρου Μαξίμου (αυτό εννούσε  σύμφωνα με τον συνήγορό του, Ανδρέα Λοβέρδο, με την αναφορά του σε White House) ότι προσπάθησαν να  χειραγωγήσουν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.  Τότε λοιπόν ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι έλαβε εικονικό δάνειο 3 εκατ. ευρώ απο τη λιβανέζικη εταιρεία προκειμένου να πληρώσει την τηλεοπτική άδεια.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες με σημερινές τους δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι ο κ. Παππάς έστησε τότε έναν διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και μεσολαβούσε υπέρ μια εταιρείας  με συμφωνίες  κάτω από το τραπέζι που παραβιάζουν τον νόμο. Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να μην κρύβεται και να πάρει άμεσα αποφάσεις, ενώ για τον Νίκο Παππά, είπε πως εάν δεν ευσταθούν οι εναντίον του καταγγελίες από τον Χρήστο Καλογρίτσα, θα πρέπει να ασκήσει μήνυση στον επιχειρηματία. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε, ο κ. Παππάς έχει τώρα δύο δρόμους: «Ο ένας δρόμος είναι να κάνει αμέσως μήνυση στον κ. Καλογρίτσα, καθώς αυτό είναι μια συκοφαντία εναντίον του και τότε ο κ. Καλογρίτσας οφείλει να παρουσιάσει τα όποια αποδεικτικά στοιχεία έχει για να αποδείξεις τους ισχυρισμούς του. Ή εάν ο κ. Παππάς δεν πάει στα δικαστήρια τον κ. Καλογρίτσα οφείλει αμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ να τον αποπέμψει. Διότι αν δεν τον αποπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ πια υπάρχει αυτή καταγγελία στο δικαστήριο σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται αυτού του τύπου τις πρακτικές» σημείωσε. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει τις καταγγελίες και κατηγορεί τον επιχειρηματία ότι επιχειρεί να μετατρέψει μία δική του δικαστική μάχη για χρέη σε πολιτικό ζήτημα.  «Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις», αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Υπενθυμίζει δε ότι «ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν». «Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι» καταλήγει.

Τη σε βάθος διερεύνηση από τη  Δικαιοσύνη των όσων δημοσιεύονται για τις αναφορές ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη Καλογρίτσα, ζητεί από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου τονίζει ότι «οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα: Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς; Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου; Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές;».

Σημειώνοντας ότι «δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι», προσθέτει: «Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο».

naftemporiki.gr