Πυρά κατά της Ν.Δ. εξαπέλυσε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, υποστηρίζοντας ότι έχει πάθει «ένα σύνδρομο Σάντσο Πάντσα, σκιαμαχώντας μόνη της», «θεωρώντας κατασκευασμένες και υποβολιμαίες από τον ΣΥΡΙΖΑ οποιεσδήποτε ειδήσεις στον διεθνή Τύπο είναι θετικές για τη χώρα, επιμένοντας σε ένα σκηνικό γκριζαρίσματος, καφρίλας και καταστροφής».
Για την αντίδραση που υπάρχει από τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι «ο κ. Καμμένος δεν θα γίνει αυτό που έγινε ο κ. Σαμαράς για τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη».
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό της πΓΔΜ και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία για εκλογοθηρικούς λόγους έχει στηλώσει τα πόδια και παρ’ όλο που είχε μια θετική παράδοση σ’ αυτά τα ζητήματα, σήμερα έχουμε μια μετατόπισή της σε ένα κράμα που δεν θυμίζει Νέα Δημοκρατία αλλά είναι ένα αμάλγαμα Πολιτικής Άνοιξης της δεκαετίας του 1990 και Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού της δεκαετίας του 2000».
Σημείωσε δε ότι «σε αυτή τη γραμμή δυστυχώς έχει προσχωρήσει και ό,τι έχει απομείνει από το Κίνημα Αλλαγής, η κ. Γεννηματά», επισημαίνοντας πως «το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι το μόνο κόμμα που μετέχει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που είναι ενάντια στη συμφωνία».
Για τη διαφωνία που υπάρχει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε: «Έχει καταγραφεί μια σαφής διαφωνία σε ένα θέμα που είναι σημαντικό, αλλά αυτό το ζήτημα το γνωρίζαμε από την αρχή. Αν αυτή η διαφωνία συνεχίσει θα εκδηλωθεί σε ένα χρονικό διάστημα που μια σειρά ζητήματα για την οικονομία και την κοινωνία θα έχουν προχωρήσει. Δεν είναι του παρόντος. Επί του παρόντος αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε αποφασιστικά ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε την οικονομία από το τέλμα».
Τέλος, για την επόμενη μέρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια, είπε πως «δημιουργούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε τα θέματα που θα λύνονται θα είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά τα οποία θα συσσωρεύονται και θα δημιουργούνται, οι καλές ειδήσεις θα είναι περισσότερες από τις δύσκολες και τις κακές, γενικά μια δυναμική βελτίωσης των πραγμάτων».