Skip to main content

Επίθεση στο Gay Pride σχεδίαζε ο συλληφθείς στο Λος Άντζελες

Επίθεση στο Gay Pride ήθελε να διαπράξει ο άνδρας που συνελήφθη χθες στη Σάντα Μόνικα, προάστιο του Λος Άντζελες, και ο οποίος είχε στην κατοχή του εκρηκτικές ύλες, όπλα και πυρομαχικά.

Όπως ανακοίνωσε, μέσω Twitter, η επικεφαλής της αστυνομίας στη Σάντα Μόνικα, Τζάκλιν Σίμπρουκς, ο Τζέιμς Χάουελ, ο οποίος κατάγεται από την πολιτεία της Ιντιάνα, στις βόρειες ΗΠΑ, «είπε σε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια της σύλληψής του ότι ήθελε να προκαλέσει ζημιά κατά τη διάρκεια του Gay Pride».

Πρόσθεσε πάντως ότι δεν υπάρχει καμία «γνωστή σύνδεση με τα γεγονότα» στο Ορλάντο.

Τα δύο περιστατικά εγείρουν ωστόσο ανησυχία για την καλλιέργεια ομοφοβικού κλίματος στις ΗΠΑ.

Στις 26 Ιουνίου 2015, το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, με μία ιστορική απόφαση.

Τον περασμένο μήνα περί τις 12 πολιτείες με ρεπουμπλικανική διακυβέρνηση προσέφυγαν κατά του Μπαράκ Ομπάμα για το αν τα διεμφυλικά άτομα θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις γυναικείες ή τις ανδρικές τουαλέτες.

Μετά το χθεσινό μακελειό στο Ορλάντο στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επεδίωξαν να αποκλείσουν ως κίνητρο την αιτιολογία του μίσους κατά των ομοφυλοφίλων, για να σκιαγραφήσουν μία τζιχαντιστική επίθεση, φοβούμενοι ότι θα κατηγορηθούν για το αντι-ομοφυλοφιλικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις ΗΠΑ.

«Δεν θέλω να ξανακούσω ποτέ ότι άτομα της κοινότητας των LGBT στις τουαλέτες αποτελούν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια», δήλωσε χθες ο Τζέρεμι Μος, βουλευτής του Μίσιγκαν και ομοφυλόφιλος.

Για τον Μικελάντζελο Σινιορίλε, γνωστό υπερασπιστή των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Αμερική, η σφαγή του Ορλάντο αποτελεί «υπόμνηση των κινδύνων που διατρέχουν οι LGBT».

Ο αντικυβερνήτης του Τέξας Νταν Πάτρικ, αιχμή του δόρατος της εκστρατείας κατά των δικαιωμάτων των LGBT, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter τον εξής ψαλμό της Βίβλου: «Ο Θεός δεν εμπαίζεται / εκείνο που θα σπείρει ο άνθρωπος αυτό και θα θερίσει». Με το μήνυμα αυτό θεωρήθηκε ότι ο Νταν Πάτρικ επέρριψε την ευθύνη του μακελειού του Ορλάντο στους ομοφυλόφιλους. Μπροστά στην κατακραυγή που προκάλεσε, ο Πάτρικ έσπευσε να διαγράψει το μήνυμα.