Skip to main content

Τραμπ: «Θα έπαιρνα πληροφορίες για τον αντίπαλό μου το 2020, έστω και από ξένη κυβέρνηση»

Καθόλου μεμπτό δεν θεωρεί ο Ντόναλντ Τραμπ να δεχθεί πληροφορίες που θα έβλαπταν τον αντίπαλο του σις προεδρικές εκλογές του 2020, έστω και αν οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από μία ξένη κυβέρνηση.

Πρόκειται για ξένη παρέμβαση; Κατηγορηματικά όχι, απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News και στον Τζορτζ Στεφανόπουλο, επιμένοντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση, θα άκουγε αλλά δεν θα απευθυνόταν στο FBI, διοτι «αυτή είναι η ζωή και έτσι λειτουργούν τα πράγματα».

«Έχουν πληροφορίες, νομίζω ότι θα τις ακούσω, διότι δεν είναι κακό να ακούς», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου. Στην ερώτηση μάλιστα εάν ο γιος του έπρεπε να είχε επικοινωνήσει με το FBI ότι έλαβε ένα παρόμοιο email το 2016, ο Τραμπ ήταν κάθετος: «Κάντε μου τη χάρη, στη ζωή δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».

Στον απόηχο ωστόσο της πολύκροτης έρευνας του πρώην ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, μία έρευνα η οποία «αθώωσε» λόγω ανεπαρκών αποδείξεων την προεκλογική ομάδα του Τραμπ σχετικά με τις σχέσεις της με τη Ρωσία, ο Τραμπ έβαλε ένα «ίσως». Θα επικοινωνούσε «ίσως» με το FBI, εφόσον ο ίδιος θεωρούσε ότι υπήρχε «κάτι κακό» με αυτές τις πληροφορίες.  

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έχουν βαρύτητα, καθώς η έρευνα μπορεί να έκλεισε, αλλά οι Δημοκρατικοί εξακολουθούν να θέτουν ερωτήματα. Την ίδια ημέρα που ο Τραμπ μάλιστα έδωσε τη συγκεκριμένη συνέντευξη, ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ απαντούσε σε σχετικές ερωτήσεις των Αμερικανών γερουσιαστών αναφορικά με τη σχέση του με τη Ρωσία.

naftemporiki.gr