Skip to main content

Εργαζόμενοι Μεταλλείων Κασσάνδρας: Ο κ. Σκουρλέτης έχει χάσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας

Για «απώλεια και του τελευταίου ίχνους αξιοπιστίας» κατηγορεί τον Π. Σκουρλέτη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας «Αγία Βαρβάρα», Γ. Χατζής, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος στο Mega.

«Η αξιοπιστία του κ. Σκουρλέτη κρίνεται από τα λεγόμενα του ότι έχουμε 600 συναδέλφους μας που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ, επιχείρημα που κατά κόρον χρησιμοποιεί το ‘Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων’ και οι υπόδικοι διαχειριστές του», ανέφερε ο κ. Χατζής. Χαρακτηρίζει επίσης «εγκληματικό» το να μην αντλεί ένας υπουργός τις πληροφορίες του «από τις υπηρεσίες του και από τους άμεσα εμπλεκόμενους», αλλά να τις αντλεί «από επιτροπές κατά της εξόρυξης χρυσού».

«Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας υπουργός δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει το απλό: Ότι ‘μόνο’ 870 είναι οι εργαζόμενοι που προσέφυγαν στο ΣτΕ γιατί τόσα είναι τα μέλη των σωματείων εργαζομένων μέσω των οποίων έγινε η προσφυγή. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας υπουργός θα διαχώριζε τους εργαζόμενους σε άμεσα εργαζόμενους στην εταιρεία, αυτοαπασχολούμενους και εργολάβους. Λες και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργολάβοι είναι κατώτερης ποιότητας εργαζόμενοι», συνεχίζει ο κ. Χατζής για να καταλήξει:

«Όχι λοιπόν, δεν έχουμε ανάμεσα μας εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ. Έχουμε ήδη όμως πρώην εργαζομένους που πληρώνονται πια με τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ και έτσι όπως πάτε κ. Σκουρλέτη σε δύο μήνες εκεί που 2.000 άτομα πληρώνανε εισφορές, αυτοί οι 2.000 θα πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ».