Skip to main content

Κ. Μακεδονία: Στο 97% η συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πάνω από 15.000 υποψήφιοι από σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας εξετάστηκαν σήμερα, πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στο μάθημα Γενικής Παιδείας της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας -με το παλιό, είτε με το νέο σύστημα εξέτασης.

«Γύρω στις 8 με 8.30 το πρωί, οι υποψήφιοι βρίσκονταν μέσα στις αίθουσες των εξεταστικών κέντρων και πριν από τις 9 τους δόθηκαν τα θέματα και τρεις ώρες στη διάθεσή τους για να τα απαντήσουν», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, διευκρινίζοντας πως δεν αναφέρθηκε κάποιο πρόβλημα σε οποιοδήποτε εξεταστικό κέντρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η διεύθυνση εκπαίδευσης, η αποχή υπολογίζεται στο 3%, ποσοστό λίγο χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι.

Ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων για τα Γενικά Λύκεια ανέρχεται φέτος στα 155, ενώ μαζί με τα εξεταστικά κέντρα των Επαγγελματικών Λυκείων και τα βαθμολογικά κέντρα φτάνουν τα 230. Λόγω των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού και τήρησης των αναγκαίων αποστάσεων, κάθε ένα από τα εξεταστικά κέντρα αποτελείται από σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό αιθουσών σε σχέση με πέρυσι. «Η στελέχωση αυτών των κέντρων ήταν φέτος πολυσύνθετο εγχείρημα, με τον αριθμό των επιτηρητών σε όλη την περιφέρεια να ξεπερνά τους 5.000 εκπαιδευτικούς», σημείωσε ο κ. Κόπτσης.

Ομαλά η πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών στον Έβρο

Ομαλά εξελίχθηκε η πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών στα σχολεία του Έβρου, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, Στέργιο Αποστολακούδη. «Δεν είχαμε προβλήματα ούτε με τη λήψη των θεμάτων ούτε με τη διανομή των θεμάτων στους υποψηφίους. Η υπηρεσία πήρε στις 8:28 το πρώτο θέμα, που ήταν με το νέο σύστημα, Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, και στις 8:29 πήρε το δεύτερο θέμα, που ήταν με το παλιό σύστημα στην Ελληνική Γλώσσα», ανέφερε ο κ. Αποστολακούδης.

«Σε κάποια σχολεία η ώρα έναρξης ήταν στις 8:45 και μόνο σε ένα σχολείο στις 9:00. Τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι από το σύνολο των υποψηφίων με το νέο σύστημα, οι οποίοι ανέρχονται στους 775, δεν προσήλθαν οι 16 και από τους υποψηφίους του παλιού συστήματος, οι οποίοι ήταν 130, απουσίαζαν οι έντεκα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ