Την πρόθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να καταψηφίσουν στην Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια εξέφρασε ο εισηγητής του κόμματος Νίκος Μαυραγάνης.
Στην εισήγησή του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε ότι καταψηφίζει 4 άρθρα (τα 1, 7, 8 και 10), ενώ όταν διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε αλλαγές ανακοίνωσε ότι στην Ολομέλεια θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και επί της αρχής.
Σύμφωνα με τον Ν. Μαυραγάνη, το άρθρο 1 πρέπει να δίνει ιθαγένεια όταν τα παιδιά μεταναστών ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση (και όχι με την εγγραφή τους στο Δημοτικό Σχολείο), τα άρθρα 7 και 8 θεσπίζουν επιδοματική πολιτική και εργασιακά δικαιώματα για τους μετανάστες, ενώ το άρθρο 10 νομοθετεί ειδικές οικονομικές ζώνες.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












