Skip to main content

Επίκαιρη επερώτηση για το ζήτημα με τις offshore καταθέτει η Ν.Δ.

Στη Βουλή θα φέρει η Νέα Δημοκρατία το ζήτημα που ανέκυψε με τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου η οποία επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε γνωστό ότι σήμερα η Ν.Δ. καταθέτει Επίκαιρη Επερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς.

«Η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να απαντήσει, γιατί και για ποιους ακριβώς ψήφισε τη σκανδαλώδη διάταξη των offshore» ανέφερε, μιλώντας στον Βήμα FM.

Και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ζητεί συνεννόηση με τις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των δημοκρατικών κομμάτων έτσι ώστε να υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για όσες διατάξεις επιτρέπουν ή αφήνουν ανοιχτή τη δυνατότητα σε πολιτικούς να δραστηριοποιούνται σε offshore εταιρείες.

«Η κοινωνία απαιτεί από όλους μας καθαρές λύσεις και όχι ένα παιχνίδι διαρροών και τεχνικών ή νομικών συζητήσεων που συσκοτίζουν αντί να φωτίζουν τις σχέσεις της πολιτικής με το χρήμα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τονίζεται ακόμη ότι οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων και όλοι όσοι ορίζονται σε πολιτικές θέσεις «δεν μπορούν να έχουν αδιαφανείς επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός ή εκτός Ελλάδας».

Το Ποτάμι σημειώνει επίσης ότι «ειδικά σε μια περίοδο κρίσης δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί κάθε βαθμίδας να διατηρούν εκτός Ελλάδας τους κύριους τραπεζικούς τους λογαριασμούς».

Την άμεση ανάκληση της επίμαχης ρύθμισης για τις off-shore ζήτησε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το θέμα.

«O ελληνικός λαός περιμένει, από τον κ. Πρωθυπουργό εξηγήσεις. Οι δήθεν υπερασπιστές των φτωχών στήνουν business με off shore; Ποιο είναι το κίνητρο που τους οδήγησε να καταργήσουν τον νόμο ΠΑΣΟΚ που απαγόρευε off-shore σε υπουργούς;» διερωτήθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτήρισε ακόμη «αστείες» τις «δικαιολογίες που ψιθυρίζει» η κυβέρνηση, και οι οποίες – όπως παρατήρησε – την εκθέτουν ακόμα περισσότερο.

«Αν είναι δυνατόν την ώρα που ο λαός περνά τόσο δύσκολα να έρχονται τέτοιες ρυθμίσεις στα ξαφνικά και η οποία απορώ αν την είχαν συνειδητοποιήσει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί κανένας βουλευτής και υπουργός να έχει διαφορετικό φορολογικό πλαίσιο από τον μέσο πολίτη, να μπορεί να κάνει off shore σε ορισμένες περιοχές του κόσμου», τόνισε μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, καλώντας τον πρωθυπουργό να την πάρει πίσω.