Skip to main content

Bloomberg: Διάγγελμα για την Ελλάδα εξετάζει η Μέρκελ

Το ενδεχόμενο να απευθύνει διάγγελμα προς τον γερμανικό λαό, προκειμένου να τον πείσει για την ανάγκη οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, φέρεται να εξετάζει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg.

Με το ένα τρίτο περίπου των βουλευτών του κόμματός της να αντιδρούν σε ένα νέο πακέτο βοήθειας, η Γερμανίδα καγκελάριος θα απευθύνει το διάγγελμα αφότου υπάρξει συμφωνία, με όρους αρκετά «ισχυρούς» ώστε να μπορεί να τους δικαιολογήσει στη γερμανική βουλή αλλά και τους ψηφοφόρους, ανέφεραν στο πρακτορείο δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, στο διάγγελμά της η κ. Μέρκελ θα υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να προκαλέσει γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή.

Το πρακτορείο παραθέτει, μάλιστα, και δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Τόμας Στέφεν, ο οποίος διερωτάται: «Πρέπει όντως να λέμε λεπτομερώς στους Έλληνες τι δαπάνες επιτρέπεται να κάνουν και από που να αντλούν έσοδα; Εγώ λέω “όχι”. Το γενικό πλαίσιο είναι που πρέπει να είναι σαφές».