Skip to main content

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό για τα προαπαιτούμενα

Το σύνολο των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης είναι στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι υπουργοί: Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, οι αναπληρωτές υπουργοί: Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, Υγείας Παύλος Πολλάκης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Υπενθυμίζεται ότι το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα στη Βουλή και έχει ήδη προκαλέσει πολλές κόντρες στην ολομέλεια, κυρίως για τις διατάξεις του που αφορούν τους πλειστηριασμούς, την απεργία και τα οικογενειακά επιδόματα.

Για τα τελευταία μάλιστα ενστάσεις διατυπώνονται και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως για το ψαλίδι σε επιδόματα παιδιών τριτέκνων και πολυτέκνων.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι προϋπόθεση, προκειμένου να κλείσει και τυπικά η γ’ αξιολόγηση και να δοθεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.