Skip to main content

Συνέχιση λειτουργίας των δομών κατά της φτώχειας ζητεί η ΚΕΔΕ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, η χρηματοδότηση των οποίων λήγει στις 30 Ιουνίου, ζητεί εκ νέου, με ομόφωνη απόφασή της, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Οι δομές αυτές (κοινωνικά φαρμακεία, κοινωνικά παντοπωλεία, δημοτικοί λαχανόκηποι κ.α.), ανέρχονται σε 256 σήμερα και λειτουργούν σε 40 δήμους, απασχολώντας 1.112 εργαζομένους και παρέχοντας υπηρεσίες σε 118.000 ωφελούμενους (άπορους, ανασφάλιστους, άστεγους κ.α.)

Η ΚΕΔΕ ζητεί τη συνέχιση της λειτουργίας τους και τη μεταφορά τους στον κυρίως οργανισμό των δήμων ή των κοινωφελών δημοτικών επιχειρήσεων με το ίδιο προσωπικό.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.