Skip to main content

Φρουροί της Επανάστασης: Δεν είχαμε στόχο να σκοτώσουμε Αμερικανούς στρατιώτες

Εξηγήσεις για την ιρανική πυραυλική επίθεση σε αμερικανικές βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ, έδωσε ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, Χοσεΐν Σαλαμί, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον.

«Θέλαμε να δείξουμε ότι μπορούμε να πλήξουμε οποιοδήποτε σημείο επιλέγουμε εμείς» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι τα αεροπορικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν σε αντίποινα για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί.

Ξεκαθάρισε δε, ότι στόχος του Ιράν δεν ήταν να «σκοτώσουν στρατιώτες του εχθρού».

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκε σημαντικά την προηγούμενη Παρασκευή, όταν αμερικανικό drone έπληξε αυτοκινητοπομπή έξω από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα τον θάνατο του διοικητή της μονάδας «Quds», Κασέμ Σολεϊμανί.

Η αντίδραση του Ιράν ήταν άμεση, καθώς την περασμένη Τετάρτη προχώρησε σε πυραυλική επίθεση εναντίον δύο αμερικανικών βάσεων στο γειτονικό Ιράκ.

Ανήμερα της συγκεκριμένης επίθεσης, ωστόσο, ο ιρανικός στρατός κατέρριψε κατά λάθος ένα Boeing 737 των Ουκρανικών Αερογραμμών, με 176 επιβαίνοντες.

Παρότι αρχικά η Τεχεράνη αρνούταν τα σενάρια περί κατάρριψης, εντέλει το Σάββατο παραδέχθηκε το λάθος της, με τον επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης να καλείται για εξηγήσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters