Skip to main content

Ουκρανία: Οι αυτονομιστές άφησαν ελεύθερους δύο Αμερικανούς «κατασκόπους»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Δύο Αμερικανοί, μέλη μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που δρούσε στην ανατολική Ουκρανία, αφέθηκαν ελεύθεροι από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες, οι οποίοι τους είχαν συλλάβει και τους κρατούσαν με την κατηγορία ότι ήταν «κατάσκοποι».

Τα μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης International Rescue Committee (IRC) κρατούνταν εδώ και 10 ημέρες στο Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, περισσότεροι από 30 εργαζόμενοί της συνελήφθησαν έπειτα από επιδρομές των αυτονομιστών ανταρτών στα γραφεία της.

Στα τέλη Απριλίου πολλά μέλη της IRC, που έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, είχαν εκδιωχθεί από το Ντονέτσκ με την κατηγορία ότι είναι «κατάσκοποι», αφού στα γραφεία της οργάνωσης είχαν συσκευές παρακολούθησης.

«Πρόκειται για το πρώτο διπλωματικό σκάνδαλο στην (αυτοανακηρυχθείσα) Λαϊκή Δημοκρατία (του Ντονέτσκ). Όλα τα εργαλεία κατασχέθηκαν και δόθηκαν στις αμερικανικές αρχές», δήλωσε ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, ένας από τους ηγέτες των ανταρτών.

 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.