Skip to main content

Τραμπ: Εγώ προσωπικά δεν βρίσκομαι υπό έρευνα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι ο ίδιος προσωπικά δεν ερευνάται, στο πλαίσιο της έρευνας για εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016, ωστόσο οι Δημοκρατικοί ζητούν τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα για τη συνέχιση της έρευνας.

Η ένταση στην Ουάσινγκτον έχει ανέβει στα ύψη, μετά την απόφαση του προέδρου να απολύσει τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Σε συνέντευξή του στο NBC, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επιτέθηκε στον απολυθέντα διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας, αποκαλώντας τον «φιγουρατζή».

Ο κ. Κόμεϊ είχε ζητήσει από το Κογκρέσο την έγκριση περισσότερου προσωπικού για να προχωρήσει ταχύτερα η έρευνα για επαφές στελεχών της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο ίδιος ο κ. Τραμπ έχει δηλώσει ότι ο τέως διευθυντής του FBI τον είχε διαβεβαιώσει τρεις φορές ότι ο ίδιος προσωπικά δεν βρίσκεται στο μικροσκόπιο της έρευνας.

Σύμφωνα με το δίκτυο BBC, εκ των 52 γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, 12 υπερασπίστηκαν με δηλώσεις τους την απόλυση Κόμεϊ, 15 είπαν ότι εγείρει ανησυχία, 21 έδωσαν αμφίσημες απαντήσεις, ενώ τέσσερις απέφυγαν να προχωρήσουν σε σχόλιο.

Οι Δημοκρατικοί, από την πλευρά τους, σημειώνουν ότι εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες για την αντικειμενικότητα και αξιοπιστία του ανθρώπου τον οποίο ο κ. Τραμπ θα διορίσει ως αντικαταστάση του Τζέιμς Κόμεϊ στην ηγεσία του FBI.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, πάντως, επιτέθηκε για ακόμη μία φορά στο Δημοκρατικό Κόμμα μέσω Twitter την Πέμπτη το βράδυ, σημειώνοντας: «Οι Δημοκρατικοί παραπονιούνταν για μήνες και μήνες για τον διευθυντή Κόμεϊ. Τώρα που απολύθηκε, ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ότι είναι έξαλλοι. Θλιβεροί υποκριτές!»

naftemporiki.gr