Skip to main content

Τραμπ – Σι: Συνέχεια στις κυρώσεις μέχρι η Β. Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σε συνέχιση των κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας για το πυρηνικό της πρόγραμμα μέχρι η Πιονγιάνγκ να το εγκαταλείψει πλήρως συμφώνησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία την Τρίτη.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο κ. Τραμπ επίσης επαναβεβαίωσε ότι είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει πως η αμερικανική εμπορική και επενδυτική σχέση με την Κίνα είναι «ισορροπημένη και επικερδής για τις αμερικανικές επιχειρήσεις και εργαζόμενους».

Ο κ. Σι ζήτησε από τον Τραμπ να λάβει υπ’ όψιν του «εύλογες ανησυχίες ασφάλειας» της Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV.

Παράλληλα δήλωσε ότι Κίνα και ΗΠΑ θα πρέπει να «πασχίσουν» να βρουν μια λύση στην εμπορική τους διένεξη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.