Skip to main content

Δήμος Αθηναίων: Απολυμάνσεις, καθαριστικά κι αντισηπτικά σε 59 σχολικές μονάδες

Συνεχίζονται από τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων οι απολυμάνσεις στα κτηριακά συγκροτήματα όπου στεγάζονται τα Λύκεια του δήμου Αθηναίων, για να υποδεχτούν με ασφάλεια μαθητές και καθηγητές της Γ΄ τάξης με την επιστροφή τους στα μαθήματα, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν, με βάση τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πλήρεις και σχολαστικές απολυμάνσεις σε 45 κτηριακά συγκροτήματα κι από σήμερα σειρά πήραν και τα υπόλοιπα.

Παράλληλα με τις απολυμάνσεις, διανέμονται σε όλα τα Λύκεια τα απαραίτητα καθαριστικά και απολυμαντικά (χλωρίνη, αντισηπτικά, γενικά απολυμαντικά και σαπούνι χειρός) από τη Διεύθυνση Καθαριότητας-Ανακύκλωσης, ώστε να διασφαλιστούν στο μέγιστο βαθμό οι συνθήκες υγιεινής.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έχουν ήδη προγραμματίσει αντίστοιχες απολυμάνσεις και στα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα, που, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, θα ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

«Ολόκληρος ο μηχανισμός του δήμου έχει κινητοποιηθεί για την επόμενη φάση, της συνύπαρξης με τον ιό. Πέρα από κάθε αρμοδιότητα, αντιμετωπίζουμε ως χρέος μας την ασφάλεια των μαθητών και την προετοιμασία των χώρων που θα τους υποδεχθούν. Με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο που διαθέτουμε» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.