Skip to main content

Αντ. Σαμαράς: Κυριαρχεί η ανομία με ευθύνη της κυβέρνησης

Να δώσει αμέσως εντολή να εφαρμοστεί η νομοθεσία και να επέμβει η αστυνομία στους πανεπιστημιακούς χώρους που τελούν υπό κατάληψη, καλεί τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση για πρωτοφανή πολιτική διαλόγου με τους κουκουλοφόρους.

«Αυτό έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και μέρες, ήδη υπάρχουν συνθήκες κατάλυσης του κράτους και παραβίασης ουσιωδών δικαιωμάτων δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: 

«Η έκκληση των Πρυτάνεων τα λέει όλα. Και οι δημόσιες δηλώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού αποκαλύπτουν το αδιέξοδο όπου έχει οδηγηθεί η πρωτοφανής πολιτική “διαλόγου” με τους κουκουλοφόρους».

«Κάθε λεπτό που περνά, κυριαρχεί η ανομία, για την οποία είναι απόλυτα υπεύθυνη η κυβέρνηση και η προκλητική πολιτική της» κατέληξε.  

Β. Κικίλιας: Ο κ. Πανούσης να παραιτηθεί ή να αφήσει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο βουλευτής της ΝΔ και τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης οφείλη να παραιτηθεί ή να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

«Νομίζω ότι έχει προαναγγείλει ο ίδιος τι πρόκειται να κάνει, είναι σαφές πλέον» είπε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real FM, ενώ ερωτηθείς εάν εννοεί ότι οδεύει προς παραίτηση, απάντησε: «Αυτό πιστεύω… Έχει την πολιτική ευθύνη ενός υπουργείου και συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν στη χώρα και επανειλημμένως τον αδειάζει η κυβέρνηση. Προφανώς, στηρίζοντας το 4%. Οφείλει να παραιτηθεί ή αλλιώς να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

«Είναι αυτή η εικόνα της πρωτεύουσας της χώρας, ενώ έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος; Είναι αυτή αίσθηση ασφάλειας για τον πολίτη; Εδώ πέρα υπάρχει ένα μπάχαλο, η κοινή λογική λέει ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Ο κ. υπουργός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η ευθύνη προσωποποιείται σε αυτόν, τον κ. Βούτση και τον πρωθυπουργό της χώρας» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ