Skip to main content

Β. Κικίλιας: Ημέρα θρήνου και τιμής για το σμηναγό Γ. Μπαλταδώρο

«Hμέρα θρήνου για όλη την Ελλάδα και τιμής για τον σμηναγό Μπαλταδώρο που έχασε τη ζωή του για να υπερασπιστεί την πατρίδα μας» χαρακτήρισε τη σημερινή ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. έκανε λόγο για «την υπέρτατη προσφορά ενός συμπολίτη μας, ενός ανθρώπου που χάρισε το πιο μεγάλο αγαθό, τη ζωή του, για την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας». 

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι αυτή την κρίσιμη ώρα υπάρχει αλληλεγγύη προς την οικογένεια του σμηναγού Μπαλταδώρου. «Η λέξη φιλότιμο δε μεταφράζεται σε άλλη γλώσσα. Και είναι αυτή η ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων που τους κάνει στην κρίση στη δυσκολία να ενώνονται και να προσφέρουν τα μέγιστα. Με τη θυσία αυτού του παιδιού αυτό το παράδειγμα εκπέμπεται σε όλη την ελληνική κοινωνία» είπε. 

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Συρία ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας είπε πως υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τις σοβαρές αυτές εξελίξεις, επισημαίνοντας πως η νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου είναι περιοχή άμεσου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα λόγω Κύπρου και κυπριακής ΑΟΖ, ενώ ενδιαφέρει τους συμμάχους μας στην Ε.Ε. αλλά και στο ΝΑΤΟ.