Skip to main content

Όλγα Γεροβασίλη: Η Ν.Δ. ακόμη δεν έχει δώσει εξηγήσεις για το κύκλωμα εκβιαστών

Εξηγήσεις επιμένει να ζητεί η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για τα περί σχέσεων της Ν.Δ. με το κύκλωμα εκβιαστών, όπως είπε, χαρακτηρίζοντας έλλειψη ψυχραιμίας την κατάθεση μήνυσης σε βάρος της από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημείωσε ότι «επί ένα μήνα ζητούνται εξηγήσεις από τη ΝΔ για τις έμμισθες σχέσεις που αποκαλύφθηκε και απεδείχθη ότι διατηρούσε ή διατηρεί με κύκλωμα εκβιαστών και η έμμισθη σχέση έχει αποκαλυφθεί. Το αυτονόητο έπραξα με τη δήλωση μου, έπραξα το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις από τη ΝΔ και τον εκπρόσωπο της ΝΔ, ζητώντας να απαντήσουν επί της ουσίας».

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η Ν.Δ. απέναντι σε αυτή τη στάση επέλεξε «πολύ σκόνη» και επί της ουσίας απάντηση δεν υπήρξε ακόμη.

«Περιμένουμε το βράδυ να δώσουν πειστικές απαντήσεις, όχι προς εμάς αλλά προς τον ελληνικό λαό που περιμένει» συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και ανέφερε ότι αυτή η μεγάλη σκόνη δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας, κατά το «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

«Καλοδεχούμενη και η αγωγή, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναμένει τις εξηγήσεις της ΝΔ αναφορικά με το κύκλωμα εκβιαστών και να περιμένει την κατάθεση των τιμολογίων» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, καθώς ο κ. Κουμουτσάκος έχει προαναγγείλει και κατάθεση αγωγής σε βάρος της όταν λήξει η αποχή των δικηγόρων.

«Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με το “μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου”»;

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών και τον κ. Παπασταύρου (σ.σ. αναφορικά με λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ), η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι το δημοσίευμα έχει ενδιαφέρον διότι ο κ. Παπασταύρου είχε ισχυριστεί πως ήταν διαχειριστής και πληρώνοντας το πρόστιμο θα έκλεινε το ζήτημα της εμπλοκής του, όμως με το δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

«Αυτό είναι θέμα της Δικαιοσύνης να το ερευνήσει. Για εμάς, ωστόσο, υπάρχει ζήτημα, για το οποίο ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις. Για το αν δηλαδή, προτίθεται να συμβάλλει στην αποκατάσταση της αλήθειας, απέναντι στον ελληνικό λαό, και να απαντήσει αν συμφωνεί με τις παλαιότερες δηλώσεις του κ. Σαμαρά “μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου”», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Πρέπει λοιπόν να πάρουν θέση σε όλο αυτό. Για εμάς είναι και αυτό μείζον πολιτικό ζήτημα».

Η κ. Γεροβασίλη σε ερώτηση αναφορικά με νομοθετικές διατάξεις που ενίσχυσαν τη διαπλοκή, είπε ότι στην αποψινή συζήτηση θα γίνει αναφορά σε τέτοιες διατάξεις με κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

«Την ίδια ώρα που έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για τον εκλεκτό της ΝΔ, Στ. Παπασταύρου, και την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κουμουτσάκος, επέλεξε να υποβάλει μήνυση κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου, κ. Γεροβασίλη για συκοφαντική δυσφήμιση» αναφέρει σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον τίτλο «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

«Είναι φανερό ότι λίγες ώρες πριν την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, η Ν.Δ. τελεί υπό πανικό και χάνει κάθε απόθεμα αξιοπιστίας» καταλήγει το σχόλιο της Κουμουνδούρου.

Στ. Παπασταύρου: Επιλεκτικά στοιχεία και παραπληροφόρηση

Ο κ. Παπασταύρου πάντως, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το δημοσίευμα, έκανε λόγο για επιλεκτικά στοιχεία και παραπληροφόρηση. 

«Για άλλη μία φορά λίγες ώρες πριν από μία πολιτική συζήτηση στη Βουλή διαρρέονται επιλεκτικά και αποσπασματικά “νέα στοιχεία” που και εγώ αν και κατεξοχήν ενδιαφερόμενος για πρώτη φορά μέσω του Τύπου πληροφορούμαι» αναφέρει μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι «η αλήθεια διαστρεβλώνεται ή παρανοείται με προφανή στόχο την πολιτική εκμετάλλευση».

Ειδικότερα, σημειώνει πως «σε σημερινά δημοσιεύματα παρουσιάζεται επιλεκτικά ως “συνταρακτικό νέο καταλυτικό στοιχείο” αλληλογραφία του που αφορά την εταιρεία StabriLtd (ίδρυση, λειτουργία, μεταβολές) η οποία όμως αυτονόητα, όπως λέει, γίνεται στο όνομά του, αφού ο ίδιος είμαι εμπιστευματούχος της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, προσθέτει, αποσιωπώνται τα επίσημα καταστατικά έγγραφα της εταιρείας, τα οποία αποδεικνύουν καταλυτικά ότι οποιαδήποτε αλληλογραφία ή ενέργεια, γινόταν πάντα για λογαριασμό του πραγματικούδικαιούχου της ως άνω εταιρείας επιχειρηματία  και κατά τον τρόπο που προβλέπει ο θεσμός της εμπίστευσης (trust)».