Skip to main content

Γυναικοκτονία στον Κολωνό: Δεν ήταν εγκυος η 31χρονη – Είχε κίρρωση ήπατος που οδήγησε σε λάθος συμπέρασμα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

Τα ευρήματα της νεκροψίας - Ποινική δίωξη στον δράστη για ανθρωποκτονία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Δεν ήταν έγκυος, η 31χρονη, θύμα γυναικοκτονίας στον Κολωνό, όπως διαπιστώθηκε κατά την νεκροψία-νεκροτομή που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας  από τον ιατροδικαστή. Αντιθέτως, έπασχε από προχωρημένη κίρρωση ήπατος κάτι που εξηγούσε το πρήξιμο της, που το ζευγάρι την είχε αποδώσει σε εγκυμοσύνη χωρίς να επισκεφτεί γιατρό

Ο ιατροδικαστής όμως εντόπισε και πλήθος από βάναυσα χτυπήματα που είχε δεχτεί το θύμα σε όλο του σώμα που πιθανόν επιδείνωσαν και την κατάσταση της υγείας της, κάτι που επιβεβαιώνει τις αρχικές τους εκτιμήσεις και διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου περί ατυχήματος.

Εντωμεταξύ,ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 38χρονο σύντροφο του θύματος, με τις κατηγορίες:

  • ανθρωποκτονια με δολο σε ηρεμη ψυχικη  κακουργήμα)
  • διακεκριμενη περίπτωση ενδοικογενειακής σωματικης βλάβης που συνιστά μεθοδευμενη πρόκληση εντονου σωματικου πόνου ή σωματικης εξαντλησης,επικινδυνης για την υγεια, κατα εξακολουθήση και
  • παρανομη προμήθεια και κατοχη απαγορευμενων ουσιών (αναβολικών)

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Το χρονικό

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στη σκάλα του σπιτιού της. Από την πρώτη στιγμή της προσαγωγής του, ο σύντροφος της 30χρονης υποστήριξε στους αστυνομικούς πως πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η σύντροφός του γλίστρησε και έπεσε στις σκάλες, τραυματιζόμενη θανάσιμα. Ωστόσο, η εκδοχή αυτή τέθηκε γρήγορα υπό αμφισβήτηση από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό φέρεται να εντόπισε χτυπήματα τα οποία, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, δεν συνάδουν με πτώση από σκάλα. Αυτό το εύρημα οδήγησε τις αρχές στο να εξετάσουν σοβαρά το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας, με τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών να συνεχίζουν την αυτοψία στο σπίτι του ζευγαριού για τη συλλογή κρίσιμων στοιχείων. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει όλα τα πιθανά σενάρια, καθώς οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ο θάνατος προήλθε από ατύχημα ή από ανθρώπινο χέρι.

Έντονοι καυγάδες

Αν και το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, οι μαρτυρίες των γειτόνων σκιαγραφούν μια τεταμένη ατμόσφαιρα. Κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για έντονες διαφωνίες που ακούγονταν από το σπίτι, με αποκορύφωμα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μάλιστα, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο EΡTnews πως περνώντας έξω από το σπίτι άκουσε έναν άντρα να φωνάζει με μεγάλη ένταση «όχι ρε, όχι ρε, όχι ρε», λίγο πριν η γυναίκα εντοπιστεί νεκρή.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.