Skip to main content

ΟΗΕ: Προς κοινοποίηση λίστες με υπόπτους για εγκλήματα πολέμου

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Οι ερευνητές του ΟΗΕ για τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία δήλωσαν έτοιμοι να μοιραστούν μυστικές λίστες με ονόματα υπόπτων. 

Ο Πάουλο Πινιέιρο, ο επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής του ΟΗΕ για τη Συρία, κάλεσε τις εθνικές Αρχές να έρθουν σε επαφή με τους ανεξάρτητους ερευνητές, οι οποίοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν συντάξει πέντε εμπιστευτικές λίστες.

«Αυτή τη στιγμή μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα στην αναζήτηση του δικαίου μέσω στοχευμένων αποκαλύψεων. Θα μοιραστούμε ονόματα και πληροφορίες για συγκεκριμένους φερόμενους ενόχους (για εγκλήματα πολέμου) με τις εισαγγελικές Αρχές που προετοιμάζουν τις υποθέσεις για να παρουσιαστούν ενώπιον ενός ικανού και αμερόληπτου δικαστικού σώματος», είπε ο Πινιέιρο στο Φόρουμ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.