Skip to main content

Η ώρα της απολογίας για τον γνωστό ποινικολόγο: Θα επιμείνει στο «έπεσε από τις σκάλες»;

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κατηγορείται για άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του - Ο γιατρός διεπίστωσε ότι τα κατάγματα και άλλα σοβαρά τραύματα είχαν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι

Στον ανακριτή για την απολογία του μετήχθη σήμερα, στις 08:00 το πρωί, από το κρατητήριο της ΓΑΔΑ, όπου παρέμεινε χθες, ο γνωστός ποινικολόγος που κατηγορείται για άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Έχει ασκηθεί εναντίον του δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αν και ο ίδιος επιμένει ότι η σύζυγός του έπεσε από τις σκάλες. Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής μετέφερε τη σύζυγό του με πολλαπλά τραύματα και κάταγμα στη μύτη και το χέρι σε ιδιωτική κλινική.

Οι ενέργειες του γιατρού

Εκεί το ζευγάρι υποστήριξε ότι η γυναίκα έπεσε από τις σκάλες. Ωστόσο από την εξέταση ο γενικός χειρουργός διεπίστωσε ότι ήταν τραύματα που μπορούσαν να έχουν προκληθεί μόνο από ανθρώπινο χέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ο γιατρός έμεινε μόνος με τη γυναίκα, τη ρώτησε ευθέως εάν την είχε χτυπήσει ο σύζυγός της και εκείνη φέρεται να έγνεψε καταφατικά. Στις αρχές πάντως επέμεινε και εκείνη στην εκδοχή του ατυχήματος στις σκάλες, ενώ δεν έχει προς το παρόν καταθέσει μήνυση.

Ως είχε υποχρέωση, με βάση και τον νέο ποινικό κώδικα, ο γιατρός ειδοποίησε το αρμόδιο για την ενδοοικογενειακή βία αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας και οι αστυνομικοί με τη σειρά τους τον εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι η σύζυγος είναι και αυτή μάχιμη δικηγόρος και υπερασπίζεται γυναίκες – θύματα βίας, επομένως γνώριζε πως το κακούργημα αυτό διώκεται αυτεπάγγελτα.

Το παρελθόν του ποινικολόγου

Η είδηση είναι σοκαριστική για έναν επιπλέον λόγο. Πρόκειται για έναν δικηγόρο, ο οποίος έχει αναλάβει υποθέσεις άσκησης βίας κατά γυναικών και έχει επανειλημμένα μιλήσει στις τηλεοπτικές κάμερες για την έμφυλη βία.

Όπως έγινε γνωστό, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται ο δικηγόρος για άσκηση ενδο-οικογενειακής βίας.

Το 2017 τον είχε μηνύσει για ξυλοδαρμό η πρώην σύζυγός του. Δεν είναι γνωστό πώς έχει εξελιχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

Πειθαρχική έρευνα

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε  από τον πρόεδρο του πειθαρχικού του ΔΣΑ Ζήση Κωνσταντίνου να διερευνηθεί το θέμα.

Ο κ. Κωνσταντινου θα διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση για να αποφασίσει εάν θα κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.