Skip to main content

Εκτός φυλακής ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ν. Μίχος

Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείο αναστολών ο πρώην χρυσαυγίτης Νίκος Μίχος ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Σε βάρος του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίθετη με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος εισηγήθηκε να μην αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος επειδή δεν προκύπτει κάποιος νέος λόγος από αυτούς που ο Ν. Μίχος είχε επικαλεστεί ενώπιον του Α Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο είχε αποφασίσει την καταδίκη του.

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στη δικαστική αιθουσα και εκπροσωπήθηκε απο τον δικηγόρο του, Στυλιανό Γρηγορίου, ο οποίος ανέφερε ότι ο Ν. Μίχος είναι καρκινοπαθής και στη φυλακή δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να κανει συμπληρωματικές εξετάσεις για να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεια του, όπως και ότι χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια.

 Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Ν. Μίχος είναι ο μόνος κατηγορούμενος της δίκης της Χ.Α. στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας και ότι έχει μόνιμη κατοικία και δεν ειναι ύποπτος φυγής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Ν. Μίχος έχει εκτίσει (μαζι με τα ημερομίσθια στη φυλακή) ποινή 25 μηνών και 18 ημερών.

Σε δηλωσή του ο συνήγορος του Νίκου Μίχου, Στέλιος Γρηγορίου αναφέρει: «Ακριβοδίκαιες δικαστικές αποφάσεις που διαπνέονται από το αναγκαίο μέτρο ανθρωπισμού ενδυναμώνουν την Δικαιοσύνη και την καθιστούν απρόσβλητο οχυρό της Δημοκρατίας».

naftemporiki.gr