Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αστικό λεωφορείο στον Περιφερειακό

Πηγή: thestival.gr

Το αστικό λεωφορείο δεν μετέφερε επιβάτες - Ο οδηγός πρόλαβε να βγει χωρίς να τραυματιστεί

Στις φλόγες τυλίχθηκε σήμερα το πρωί μισθωμένο λεωφορείο του ΟΑΣΘ που κινείτο επί της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τα δυτικά και το οποίο κατευθυνόταν στο αμαξοστάσιο του Οργανισμού στη Σταυρούπολη.

Το αστικό λεωφορείο ήταν εκτός υπηρεσίας και δεν μετέφερε επιβάτες. Ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα, ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες του οχήματος. Ωστόσο η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση, καίγοντας ολοσχερώς το λεωφορείο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ για το περιστατικό:

«Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα, στις 9.25 το πρωί, σε μισθωμένο λεωφορείο του ΟΑΣΘ, το οποίο κινούνταν επί της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τα δυτικά και κατευθυνόταν στο αμαξοστάσιο του Οργανισμού στη Σταυρούπολη.

Στο λεωφορείο, το οποίο ήταν εκτός υπηρεσίας, δεν επέβαιναν επιβάτες ενώ ο οδηγός, επιδεικνύοντας άριστα αντανακλαστικά, ακινητοποίησε το όχημα, ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες του οχήματος. Ωστόσο η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση, καίγοντας ολοσχερώς το λεωφορείο.

Ο ΟΑΣΘ, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά».