Skip to main content

Κέντρο Αθήνας: Καταδίωξη διακινητή που μετέφερε με van παράτυπους μετανάστες

ΕΛ.ΑΣ.

Ο 39χρονος έχει απασχολήσει είχε ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 36 ετών και χρηματική ποινή 95.500 ευρώ για προγενέστερη παράνομη προώθηση μεταναστών στην Ελλάδα

Διακινητής που κατελήφθη να μεταφέρει στοιβαγμένους 15 παράτυπους μετανάστες σε όχημα τύπου van συνελήφθη το Σάββατο από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περιπολούντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης κάλεσαν σε έλεγχο τον οδηγό που κινούνταν στη λεωφόρο Ιωνίας στα Πατήσια, καθώς το όχημα έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας.

Αυτός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις τους, αλλά επιτάχυνε, πραγματοποιώντας ελιγμό προς την οδό Νικοπόλεως, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν το προπορευόμενο αυτοκίνητο από απόσταση ασφαλείας, καλώντας τον διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων να σταματήσει.

Στη συνέχεια, το van προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός, όμως ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη οδό.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 15 αλλοδαπούς, 10 ενήλικες και 5 ανήλικους, 6 γυναίκες και 9 άνδρες.

Ακολούθως, οδηγήθηκαν στην έδρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και επιλήφθηκε προανακριτικά το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Σε βάρος του οδηγού, μέλους κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό, πλαστογραφία και απείθεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 39χρονος αλλοδαπός παρέλαβε τους μετανάστες, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (27/4) από περιοχή του Νομού Μαγνησίας, προκειμένου να τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Οι μετανάστες για την εν λόγω διακίνηση κατέβαλαν χρηματικό ποσό που κυμαινόταν από 1.000 έως 2.000 ευρώ ο καθένας.

Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, το οποίο χειρίστηκε την υπόθεση, κινήθηκε η διαδικασία καταγραφής-χαρτογράφησης για τους 15 μετανάστες, προκειμένου να εφαρμοστεί η επιστροφή τους στη χώρα καταγωγής τους.

Ο 39χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα, καθώς έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 36 ετών και χρηματική ποινή 95.500 ευρώ για παράνομη προώθηση μεταναστών στην Ελλάδα.

Κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο παράνομης προώθησης μεταναστών.

Ο διακινητής, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.