Skip to main content

Δολοφονική επίθεση στον Γ. Λυγγερίδη: 67 οι συλληφθέντες – Τι προέκυψαν από τα στοιχεία

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για την απαγγελία κατηγοριών και τα αδικήματα που θα αποδοθούν

Σε 67 ανέρχονται τα άτομα τα οποία συνελήφθησαν χθες, Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στις 7 Δεκεμβρίου 2023, στην περιοχή του Ρέντη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι 63 κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ενώ οι υπόλοιποι 4 συνελήφθησαν καθώς κατά τους ελέγχους που έγιναν χθες σε σπίτια και οχήματα στο πλαίσιο της επιχείρησης βρέθηκαν στην κατοχή τους πυροτεχνήματα και ναρκωτικά.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα (12 κακουργήματα) στους 67

Οι 67 συλληφθέντες μεταφέρθηκαν σήμερα, Τρίτη, το πρωί, υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου ο Εισαγγελέας ποινικής Δίωξης αφού μελετήσει την ογκώδη δικογραφία, που σχημάτισαν οι αστυνομικές αρχές έπειτα από εκτεταμένη έρευνα, θα αποφασίσει για την απαγγελία κατηγοριών και τα αδικήματα που θα αποδοθούν.

Στοιχεία για εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη

Από τις πολύμηνες έρευνες προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη, που δρούσε κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα, όπως ανέφερε χθες, Δευτέρα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Μάλλιος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μάλλιος επεσήμανε ότι έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε 58 σπίτια και 15 οχήματα.

Μίλησαν τα βίντεο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης έπαιξαν βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια «μίλησαν» και διάφορα πολεμοφόδια που είχαν εντοπιστεί έξω από το γήπεδο Μελίνα Mερκουρη και είχαν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς και από τις τουαλέτες του γηπέδου, εκεί όπου είχαν βάλει φωτιά σε ρούχα προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.