Skip to main content

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο – Απομακρύνονται κάτοικοι

ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ/ΙNTIME

Ενεργοποιήθηκε το 112

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στη Σούδα της Κρήτης στο ύψος της εθνικής οδού.

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στην περιοχή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες της ΕΡΤ ότι απειλούνται σπίτια.

Εκκενώθηκαν το ναυτικό νοσοκομείο Κρήτης, οι στρατιωτικές κατοικίες του ναυστάθμου και ένας παιδικός σταθμός. Προς το παρόν δεν κινδυνεύει το προσωπικό του ναυστάθμου γιατί η φωτιά καίει εκτός περιμέτρου.

Μήνυμα εστάλη από το 112.

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική οδό με τα οχήματα να εκτρέπονται προς Μαλάξα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το ΓΕΝ σημειώνει πως «γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ούτως ώστε να κατασβεστεί». Λόγω του αέρα η φωτιά έφτασε στην στρατιωτική περιοχή.

Δήμαρχος Χανίων: Μας προβληματίζει ο πολύ έντονος άνεμος

Μιλώντας στο ΕΡΤNews ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, είπε πως έχουν σπεύσει πολύ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή.

«Υπάρχει συνδρομή από όλα τα μέσα και από το Δήμο με υδροφόρες και τα αντίστοιχα μηχανήματα και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εκκενώσεις των σχολείων και των χώρων, έχει αποσταλεί και το μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, το 112, για επείγουσα προληπτική εκκένωση της περιοχής αυτή τη στιγμή που είναι υπό εξέλιξη. Ελπίζω να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά βρίσκεται σε δασική περιοχή, η οποία όμως είναι πολύ κοντά και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων. Επιχειρούμε όλοι υπάρχει καλός συντονισμός για την ώρα και η πολύ ισχυρή παρουσία πυροσβεστικών. Ελπίζω ο αέρας κάπως να κοπάσει γιατί είναι πράγματι πάρα πολύ έντονος και μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Το παρακολουθούμε και είμαστε σε επικοινωνία με όλους τους αρμοδίους και με την Πυροσβεστική».