Skip to main content

Θάνατος Μαλένας-Ίριδας: Ξέσπασε σε κλάματα η αδελφή της κατηγορουμένης μόλις είδε φωτογραφία της Ίριδας

Intime News/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η δίκη διακόπηκε για λίγο, με την μάρτυρα να πέφτει στην αγκαλιά της αδελφής της.

Βροχή ερωτήσεων δέχτηκε η αδελφή της κατηγορουμένης από την Πάτρα για το πώς βρέθηκε το μόλις 6 μηνών βρέφος νεκρό μέσα στην κούνια του, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφίες της μικρής Ίριδας.

Η δίκη διακόπηκε για λίγο, με την μάρτυρα να πέφτει στην αγκαλιά της αδελφής της.

Πρόεδρος: Έχουμε γραπτά μηνύματα στη δικογραφία στις 10.4.2021 όταν νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα. Η αδελφή σας ρωτά για το εάν έβγαλε τη βέρα ο σύζυγός της και αν έβγαλε την λέξη «παντρεμένος» από το προφίλ του κι εσείς της απαντάτε «τίποτα δεν έχει ανεβάσει». Μπορείτε να μου εξηγήσετε με δυο θανάτους και τρίτο παιδί στο νοσοκομείο αυτά τα μηνύματα τι νόημα έχουν;

Μάρτυρας: Εκείνη την περίοδο το ζευγάρι τσακωνόταν έντονα. Ο σύζυγός της επέμενε να πει η αδελφή μου στην Τζωρτζίνα ότι είχε εξωσυζυγική σχέση και γι αυτό έφυγε ο μπαμπάς. Εκείνος ήταν επιθετικός και την έβριζε. Τότε είχαμε μιλήσει με τον δικηγόρο για το διαζύγιο και εκείνος μας είχε πει «να προσέχετε όλες τις κινήσεις, τα πάντα». Επειδή την είχε «μπλοκάρει» κοίταγα εγώ τις κινήσεις του.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο; Υπάρχουν θάνατοι και ένα παιδί στο νοσοκομείο. Δεν σας προβλημάτισε εσάς αυτό;

Μάρτυρας: Δεν ρώτησα. Έμπαινα στο προφίλ του, ό,τι έβλεπα το κράταγα μήπως το χρειαστεί ο δικηγόρος για την αγωγή. Τώρα που τα βλέπω ίσως να έκανα λάθος που δεν της είπα «σταμάτα, μην ασχοληθούμε ξανά».

Εισαγγελέας: Πλείστες οι αντιφάσεις σας..

Η μάρτυρας συνεχίζοντας την κατάθεσή της δέχτηκε επίμονες ερωτήσεις από την εισαγγελέα της έδρας για τον θάνατο της μικρής Ίριδας, η οποία έδειχνε να μην πείθεται από τις απαντήσεις της.

Εισαγγελέας: Είναι πλείστες οι αντιφάσεις σας. Εγώ να δεχθώ ότι το μωρό για ώρες δεν πείνασε, δεν έκλαψε, αλλά δεν μπήκατε καν στο δωμάτιο μετά από 12 ώρες να δείτε αν είναι έστω σκεπασμένη;

Μάρτυρας: Έχετε δίκιο, όμως η αδελφή μου ήξερε τη ρουτίνα του παιδιού. Μπήκε δυο φορές στο δωμάτιο τη νύχτα.

Εισαγγελέας: Στην ανακρίτρια είπατε άλλα για το σημάδι στο στόμα του παιδιού και εδώ άλλα. Σας επιδεικνύω ξανά τη φωτογραφία…

Μάρτυρας: Δεν θέλω να τη δω τη φωτογραφία, δεν μπορώ.

Εισαγγελέας: Ποιος έβαλε το μαξιλάρι στο προσκέφαλο; Η αστυνομία σας είπε να μην αλλάξετε τίποτα στο δωμάτιο γιατί θα έρχονταν για αυτοψία.

Μάρτυρας: Το μαξιλάρι ήταν στο δεξί χέρι του παιδιού.

Εισαγγελέας: Τι μπορεί να συνέβη; Πώς το μαξιλαράκι βρέθηκε στα δεξιά του χεριού του παιδιού;

Μάρτυρας: Ίσως το παιδί να πήγε προς τα πάνω. Το παιδί είχε μετακινηθεί προς τα πάνω όχι το μαξιλάρι.

Εισαγγελέας: Μετά τον θάνατο του παιδιού, δεν ρωτήσατε ποτέ την αδελφή σας πού είχε βάλει το πανάκι;

Μάρτυρας: Δεν κάναμε καμία συζήτηση.

Εισαγγελέας: Τι εξήγηση δίνετε;

Μάρτυρας: Ίσως όπως σήκωσα εγώ το παιδί το πανάκι να πετάχτηκε

Εισαγγελέας: Πώς αντέδρασε η κατηγορουμένη όταν φέρατε την Ίριδα από το δωμάτιο στη κουζίνα;

Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή ήμουν κι εγώ σε τρομερό σοκ. Της έφυγε το πιατάκι που κρατούσε από τα χέρια. Είχε πέσει στη γωνία και φώναζε, δεν θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε.

Μόλις η μάρτυρας ολοκλήρωσε την κατάθεσή της για καινούρια κατάθεση της μάρτυρος έκανε λόγο ο δικηγόρος του πρώην συζύγου της κατηγορουμένης, ο οποίος ανέφερε ότι θα υποβάλλει μήνυση για ψευδή κατάθεση.

«Η μάρτυρας δεν είναι σε θέση να εξηγήσει τις αντιφάσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με το περιβόητο πανάκι. Το μαξιλάρι πώς βρέθηκε σε αυτή τη θέση που είναι στη φωτογραφία; Από τη μια μας είπε ότι κρατούσε τη ψυχραιμία της για την Τζωρτζίνα μετά το περιστατικό με την Ίριδα στο σπίτι και από την άλλη ότι χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο» ανέφερε.

Η Μαλένα έπασχε από λεμφαδενίτιδα

Στο δικαστήριο κατέθεσε η παιδίατρος Ελένη Ρούτη που παρακολουθούσε τα παιδιά της οικογένειας, η οποία ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τον πατέρα των παιδιών ότι η Μαλένα που έπασχε από λεμφαδενίτιδα, είχε διαγνωστεί με λευχαιμία.

Όπως είπε στους δικαστές, σοκαρίστηκε όταν πληροφορήθηκε για τον θάνατο της μικρής Μαλένας. «Μου φάνηκε πολύ ξαφνικός θάνατος δεν περίμενα να πάει έτσι» είπε η μάρτυρας, η οποία αναφέρθηκε και στην Ίριδα.

Ελ Ρούτη: Κάπου εκεί στον τρίτο μήνα άκουσα ένα φυσηματακι πολύ μικρής έντασης που παρέπεμπε σε αθώο φύσημα. Τους είπα ότι σαν πρωτόκολλο πρέπει να στείλουμε το παιδί σε καρδιολόγο από τη στιγμή που υπάρχει ένας θάνατος στην οικογένεια. Είχα στο μυαλό μου ότι υπήρχε ένας ξαφνικός θάνατος στην οικογένεια για αυτό τους έστειλα σε καρδιολόγο. Σε ένα άλλο μωρό θα περίμενα να το ξαναδώ. Ξαφνικά έμαθα από μία φίλη ότι έφυγε και η Ίριδα, πήρα τον πατέρα των παιδιών και μου είπε: «Η Ίριδα έφυγε». Είχα πάθει σοκ. Ήταν το δεύτερο παιδί, ένας ξαφνικός θάνατος με ελεγμένα καρδιολογικά».

Πρόεδρος: Μιλήσατε με την κατηγορουμένη

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι αν την πήρα ή αν της έστειλα μήνυμα, της είπα συλλυπητήρια. Μετά κάλεσα τον πατέρα των παιδιών γιατί φανταζόμουν ότι η μαμά θα ήταν χάλια και τους είπα να πάνε κατευθείαν για γονιδιακό έλεγχο την Τζωρτζίνα. Μου είπε ότι θα πήγαιναν μετά από ένα μήνα για να ηρεμήσουν.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Απριλίου.