Skip to main content

Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 σε Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πώς αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Ενόψει της κακοκαιρίας, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας από το 112 περίπου στις 4 το μεσημέρι, προκειμένου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Η Θεσσαλία είναι μία από τις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν από την κακοκαιρία. Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού στην Λάρισα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Β. Κικίλιας για κακοκαιρία: Η επαγρύπνηση πρέπει να είναι παντού – Όλοι μαζί εργαζόμαστε για την πρόληψη

Ανάλογο μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, προειδοποιώντας τους για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα του 112 ενημερώνεται ο πληθυσμός ότι πρόκειται για «Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες -θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 19/04/2024 ως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/04/2024 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Παρασκευή (19-04-24)

  • Από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
  • Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Πελοπόννησο και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (ν. Φθιώτιδας).
  • Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
  • Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.