Skip to main content

Οικονομική Αστυνομία: 11 συλλήψεις σε κατάστημα όπου παίζονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια (βίντεο)

ΕΛ.ΑΣ.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 57 υπολογιστές με «φρουτάκια» - ρουλέτα

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εντός του οποίου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια, εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, μεταξύ των οποίων ο προσωρινά υπεύθυνος, 2 εργαζόμενες και 8 θαμώνες, που συμμετείχαν ως παίκτες σε παράνομα τυχερά παιχνίδια, κατηγορούμενοι – κατά περίπτωση – για παράβαση των νομοθεσιών περί παιγνίων, προσωπικών δεδομένων και αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε η διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων στο κατάστημα, ενώ κατά τις έρευνες -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουλέτα, 57 υπολογιστές με «φρουτάκια», παιγνιομηχάνημα, 2.445 ευρώ, 3 κεντρικές μονάδες υπολογιστή (servers) με 4 μπουτόν, 13 κάμερες επιτήρησης και 2 καταγραφικά.

ΕΛ.ΑΣ.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, τα υπόλοιπα κατασχεθέντα στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού για φύλαξη και το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΕΛ.ΑΣ.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.