Skip to main content

Δίκη για θάνατο Μαλένας – Ίριδας: «Η κατηγορούμενη είχε εμμονή μαζί μου», κατέθεσε ο πρώην σύζυγος της 35χρονης

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Τι ανέφερε στην κατάθεσή της η αδελφή της κατηγορουμένης

Με την κατάθεση του πρώην συζύγου της 35χρονης από την Πάτρα, συνεχίστηκε η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον θάνατο των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας, Μαλένας – Ιριδας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, ο μάρτυρας ανέφερε ότι η συνέντευξη που έδωσε με τη σύζυγό του μετά τον θάνατο και των τριών παιδιών, ήταν απόφαση που είχε ληφθεί από κοινού «επειδή γινόταν χαμός από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης», ενώ ανέφερε ότι «στέκεται» απέναντι στην κατηγορούμενη μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη-  Καλόγρια για τους θανάτους των παιδιών.

  • Μάρτυρας: Αρχικά είδα μια ιατροδικαστή να έχει αλλάξει τις καταθέσεις της 4 φορές κι έναν Καρακούκη – Καλόγρια να είναι κάθετοι για το τι συνέβη. Τώρα είμαι πλέον σίγουρος για ποιο λόγο υποστηρίζω την κατηγορία. Ειδικά μετά την απολογία στο δικαστήριο.
  • Δικηγόρος Υπεράσπισης:  Το κίνητρο ποιο είναι;
  • Μάρτυρας: Η εμμονή της σε εμένα.
  • Δικηγόρος υπεράσπισης: Εσείς την ζηλεύατε;
  • Μάρτυρας: Όχι.
  • Δικηγόρος υπεράσπισης: Εσείς που ψάχνατε τα like δεν ζηλεύατε;
  • Μάρτυρας: Όχι δεν είναι. Όταν τυχαία τα βλέπεις…
  • Δικηγόρος υπεράσπισης: Είχε εμμονή μαζί σας, αλλά απίστησε με άλλον άντρα;
  • Μάρτυρας: Για να ζηλέψω το έκανε.
  • Δικηγόρος υπεράσπισης: Μα δεν σας το είπε. Εσείς το ανακαλύψατε…
  • Μάρτυρας: Όταν το ανακάλυψα, αυτό μου είπε.

«Η κατηγορούμενη δολοφόνησε την Ίριδα»

Ο μάρτυρας απάντησε θετικά όταν ρωτήθηκε εάν η κατηγορούμενη σκότωσε την Ίριδα, το μόλις 6 μηνών βρέφος, χρησιμοποιώντας το πανάκι που ήταν στην κούνια.

«Δεν έφερε αντίρρηση να πάμε το πανάκι στην αστυνομία, αλλά δεν είχε περιθώριο, θα φαινόταν ύποπτο. Πιστεύω ότι το χρησιμοποίησε για το παιδί» είπε ο μάρτυρας, ο οποίος κάποια στιγμή ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του, είπε «συγγνώμη αλλά είμαι και πατέρας».

Κατά τη διαδικασία παρουσιάστηκαν φωτογραφίες που έδειχναν το δωμάτιο και το πανάκι του μωρού που βρέθηκε αργότερα.

«Το πανάκι βρέθηκε κοντά στο τρίτο με τέταρτο κάγκελο όπως είναι στη φωτογραφία και η μύτη από το πανάκι προεξείχε πάνω από το στρώμα. Ρωτήσαμε την ιατροδικαστή και μας είπε για το αίμα στο πανάκι ότι ήταν από το βλεννογόνο, είπε ότι ήταν από το πνευμονικό οίδημα» ανέφερε.

Η κατάθεση της αδελφής της κατηγορουμένης

Επόμενος μάρτυρας, η αδελφή της κατηγορουμένης η οποία ήταν παρούσα στον θάνατο της Ίριδας. Στην κατάθεσή της αναφέρθηκε στον πρώην σύζυγο της κατηγορουμένης, «ο οποίος δεν μου είχε κάνει καθόλου καλή εντύπωση στην αρχή. Δεν βίωνε το πένθος. Είχε πει: “ό,τι φεύγει, φεύγει…”».

«Όταν έμεινε έγκυος η αδελφή μου στην Τζωρτζίνα, η μητέρα μου και ο πατέρας του έλεγαν ότι είναι μικρός. Εκείνος είπε ότι είχε ζήσει τη ζωή του και πως ήθελε το παιδί. Υπήρχαν ενδοιασμοί από τη μαμά μου για τον γάμο, όχι για να κρατήσουν το παιδί. Με τη γέννηση του παιδιού πάντως ήταν μια χαρά μεταξύ τους», είπε η μάρτυρας και αναφέρθηκε στην εξωσυζυγική σχέση που είχε ο πρώην γαμπρός της το καλοκαίρι του 2018.

«Κάποιος πήρε τηλέφωνο την αδελφή μου, της είπε ‘είμαι ο άνδρας της γυναίκας που έχει σχέση ο άνδρας σου’. Της είπε να μαζέψει τον γαμπρό μου γιατί στέλνει γυμνές φωτογραφίες. Η αδελφή μου, όταν της είπε την αλήθεια ο άνδρας της μέσω μηνυμάτων, του είπε να πάει σπίτι να μιλήσουν».

  • Πρόεδρος: Πώς ήταν η αδελφή σας;
  • Μάρτυρας: Ήταν απογοητευμένη από εκείνον.
  • Πρόεδρος: Σας φάνηκε θυμωμένη;
  • Μάρτυρας: Σε κάποια ξεσπάσματα.

Για τη Μαλένα

«Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το παιδί έφυγε, πέθανε. Μου κόπηκαν τα πόδια. Μου είπε ο θείος μου ότι έπαθε ανακοπή» ανέφερε η μάρτυρας για τον θάνατο της Μαλένας, ενώ περιέγραψε την κατάσταση της αδελφής της: «Για πολλούς μήνες ήταν μαζεμένη στον καναπέ κι έκλαιγε, όλη μέρα έκλαιγε. Έλεγε συνεχώς ‘αυτήν την ώρα η Μαλένα θα έλεγε αυτό ή θα έκανε το άλλο’. Προσπαθούσαμε να τη βοηθήσουμε. Στα εννιάμερα του παιδιού που είχε πέσει στο μνήμα κι έκλαιγε και ο άνδρας της, την τράβηξε και της λέει ‘φτάνει, είναι μπροστά το παιδί’, επειδή ήταν μπροστά η Τζωρτζίνα».