Skip to main content

Ιεράπετρα: Σε ύφεση η φωτιά – Ολονύχτια επιχείρηση κατάσβεσης στο μέτωπο

ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ)

Σε επιφυλακή η πυροσβεστική για αναζωπυρώσεις

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου  κινητοποιώντας ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές παρέμειναν όλη τη νύχτα στο σημείο αντιμετωπίζοντας τις διάσπαρτες μικροεστίες. Ωστόσο όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με 17 πυροσβέστες που έφτασαν από την Αθήνα για να συνδράμουν τα πεζοπόρα τμήματα που επιχειρούσαν στο σημείο. Άλλωστε πυροσβεστικά ελικόπτερα έφτασαν από χθες το πρωί για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη  έχουν εκκενωθεί από το πρωί και οι κάτοικοί τους, ύστερα από μηνύματα του 112, έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί όπως αναφέρει το CretaLive, ότι στο πέρασμα της η φωτιά από τον Μαύρο Κόλυμπο, -μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου- έκανε στάχτη 2.000 στρέμματα έκτασης όπως καταγράφονται απ’ το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του ΙΤΕ, με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων Sentinel-2.