Skip to main content

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Εκκενώνονται 4 οικισμοί – Έφτασαν ενισχύσεις από την Αθήνα

8 μποφόρ οι βοριάδες, μηνύματα από το 112

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα, παρόλες τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Έφτασαν ενισχύσεις εναέριων μέσων. από την Αθήνα.

Ήδη έχουν εκκενωθεί οικισμοί, καθώς στους κατοίκους εστάλησαν μηνύματα από το 112.  Νωρίτερα, μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη προκειμένου να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά λόγω της δασικής πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε ορεινή περιοχή κοντά στα Σχινοκάψαλα και το Ορεινό. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή καθιστούν την κατάσταση απρόβλεπτη και ανεξέλεγκτη.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «από νωρίς το πρωί έχουμε πυρκαγιά στην περιοχή του Μαύρου Κόλυμπου ψηλά στο βουνό και το χειρότερο είναι ότι έχουμε πάρα πολύ ισχυρούς ανέμους οι οποίοι υπερβαίνουν τα 8 μποφόρ».

Δύο ακόμα εστίες πυρκαγιάς στον ίδιο νομό, στην περιοχή των Αμμουδάρων και στις Μάλες, σύμφωνα με το ekriti.gr που επικαλείται πληροφορίες της πυροσβεστικής, έχουν ελεγχθεί.