Skip to main content

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Λασίθι: Λίγες διάσπαρτες εστίες στην περιοχή

Alexandros Litsardakis / SOOC

Διασωληνομένος παραμένει ο 74χρονος

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς, που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου Κρήτης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με λίγες διάσπαρτες εστίες πάνω από τον Μαύρο Κόλυμπο και τον Κουτσουρά σε ορεινό κομμάτι ενώ στα υπόλοιπα σημεία υπάρχουν μόνο διάσπαρτοι καπνοί.

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες – Στους τρεις οι τραυματίες

Ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν

Ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική θα παραμείνουν εκεί όλο το βράδυ.

Παράλληλα σε τρεις ανέρχονται οι τραυματίες εκ των οποίων ένας 74χρονος ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Βενιζέλειο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί.

Στο σημείο επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Εκκενώνονται 4 οικισμοί – Έφτασαν ενισχύσεις από την Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη  έχουν εκκενωθεί από το πρωί και οι κάτοικοί τους, ύστερα από μηνύματα του 112, έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, μιλώντας στην ΕΡΤ νωρίτερα δήλωσε ότι άλλες τρείς εστίες στην ευρύτερη περιοχή, αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Χωρίς βροχοπτώσεις για μεγάλη περίοδο και με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η κατάσταση περιγράφεται δύσκολη ενώ αναμένεται και ενίσχυση ανέμων από τη Δευτέρα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες τέθηκαν σε γενική επιφυλακή όλες οι δυνάμεις στην Περιφέρεια Κρήτης.

«Η φωτιά κινείται σε ένα κομμάτι πολύ δύσβατο»

Παράλληλα ο δήμαρχος Ιεράπετρας,Μανώλης Φραγκούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως η φωτιά κινούνταν σε ένα κομμάτι πολύ δύσβατο, ορεινό, με πεύκα, με χαμηλή βλάστηση, θαμνώδη βλάστηση και βραχώδη περιοχή.

«Μεγάλη μας αγωνία αυτή τη στιγμή είναι να μη φτάσει η φωτιά στο περίφημο δασάκι του Κουτσουρά είπε ο δήμαρχος ο οποίος περιέγραψε ως «εύστοχη και γρήγορη τη συνδρομή ελικοπτέρων, ειδικά όπου το δύσβατο της περιοχής καθιστά αδύνατη την πρόσβαση οχημάτων της Πυροσβεστικής».

Έχουμε εκατοντάδες εθελοντές οι οποίοι προσπαθούν γύρω από την περιοχή να περιορίσουν τη φωτιά, καθότι κινείται ανατολικά προς τον οικισμό προς το χωριό Κουτσουρά ενώ δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες, είπε ο δήμαρχος.