Skip to main content

Άγιοι Ανάργυροι: Τι είπε ο φρουρός του ΑΤ, που «κλώτσησε το μαχαίρι»

ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Φίλος 28χρονης: Ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω, δεν άφηνε το μαχαίρι

«Το κλώτσησα μακριά για να προστατεύσω όσους ήταν δίπλα, καθώς και τον εαυτό μου» περιέγραψε σε αρχική κατάθεση, ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο διαπράχτηκε η νέα γυναικοκτονία που συνταράσσει με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ελληνική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, ο φρουρός, που μπροστά στα μάτια του εκτυλίχθηκε το φονικό, αλλά φέρεται να μην αντέδρασε καθόλου, ανέφερε:

«Περί την 22:10 ώρα της 01/04/24 προσήλθαν στην Υπηρεσία μου, ένας άνδρας και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας, η οποία μου ανέφερε ότι φοβάται κάποιο άτομο και τους παρέπεμψα στον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος, προκειμένου να επιληφθεί. Μετά από δέκα λεπτά περίπου κατέβηκαν και οι δύο, με χαιρέτησαν και απομακρύνθηκαν πεζοί προς πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ που είναι κοντά στην Υπηρεσία μου. Μετά από λίγο, άκουσα τον άνδρα που συνόδευε την γυναίκα να λέει: «Την σπρώχνει».

Γυναικοκτονία: Απλώς, μετακινήθηκε στην ΓΑΔΑ, ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης που είπε «το περιπολικό δεν είναι ταξί»

Αμέσως βγήκα από την σκοπιά και αντίκρισα τη γυναίκα και έναν άλλο άνδρα να βρίσκεται κολλημένος στο σώμα της από πίσω, να περπατούν αργά, πλησιάζοντας προς την σκοπιά, χωρίς να βλέπω καθόλου τα χέρια του. Στη συνέχεια, ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε λίγο από την γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι, να το τραβάει από την πλάτη της, η γυναίκα να πέφτει κάτω κάτω με το πρόσωπο και να βγάζει αίμα από το σώμα της. Αστραπιαία, ο άνδρας αυτός με το μαχαίρι που κρατούσε, το έστρεψε στον εαυτό του, αλλά με το πόδι μου το κλώτσησα μακριά για να προστατεύσω όσους ήταν δίπλα, καθώς και τον εαυτό μου.

Φίλος 28χρονης: Ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω, δεν άφηνε το μαχαίρι

«Ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω, δεν άφηνε το μαχαίρι. Θυμάμαι έναν Αστυνομικό που ήρθε και τον κλώτσησε παραπέρα για να μην το κρατάει» είπε εξάλλου, ο φίλος της 28χρονης που την συνόδευε και είδε όλο το περιστατικό.

Συγκεκριμενα ο άντρας ανέφερε

«Όταν φτάσαμε σε ένα σημείο όπου είναι σταθμευμένα κάποια μηχανάκια, ξαφνικά η Κυριακή ενώ μιλούσε ακόμα στο τηλέφωνο, ανέστρεψε πλάτη. Ασυναίσθητα ανέστρεψα και εγώ, αλλά δεν κάναμε πολλά βήματα και τότε ένας άνδρας έπεσε με άλμα επάνω της και άρχισε να την χτυπάει με μαχαίρι. Εγώ αιφνιδιάστηκα και άρχισαν να φωνάζω, αλλά εντός λίγων δευτερολέπτων η Κυριακή είχε πέσει αιμόφυρτη κάτω μαζί με τον δράστη, ενώ ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω, δεν άφηνε το μαχαίρι και θυμάμαι έναν Αστυνομικό που ήρθε και τον κλώτσησε παραπέρα για να μην το κρατάει ο δράστης. Όταν συνήλθα λίγο, είδα την Κυριακή χωρίς τις αισθήσεις της, μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο και αυτός πεσμένος πλάγια με την Κυριακή μέσα στα αίματα. Τα έχασα, δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω πώς έγινε»