Skip to main content

Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: «Ξηλώθηκαν» ο διοικητής του ΑΤ και ακόμη 5 αστυνομικοί

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για το ηχητικό ντοκουμέντο με την συνομιλία της 28χρονης με την Άμεση Δράση

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο το ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που δολοφονείται η 28χρονη ενώ μιλά με αστυνομικό της Άμεσης Δράσης. Σε εξέλιξη βρίσκεται ΕΔΕ για τη διερεύνηση ευθυνών, ενώ με «ξήλωμα» αστυνομικών απάντησε η ΕΛ.ΑΣ. σε μια πρώτη αντίδραση.

Την απομάκρυνση τεσσάρων ακόμη αστυνομικών από το τμήμα των Αγ. Αναργύρων ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, καθώς έξω από αυτό το βράδυ της Δευτέρας, δολοφονήθηκε βάναυσα η 28χρονη. Ειδικότερα, πρόκειται για την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια και υποδιοικητή παράλληλα του Α.Τ, τον οδηγό της επόπτριας και τον 48χρονο – καταδικασμένο – φρουρό, οι οποίοι ήταν στο Αστυνομικό Τμήμα τη νύχτα της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι είχε απομακρυνθεί ο διοικητής του ΑΤ, καθώς και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που συνομίλησε με την 28χρονη λίγο πριν δολοφονηθεί. «Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα» αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., «έχει απομακρυνθεί από την θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ αντικαθίσταται και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων». 

Στον εισαγγελέα τα στοιχεία

Σχετικά με το ηχητικό που βγήκε στην δημοσιότητα πηγές της αστυνομίας σημειώνουν: «Το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα εστάλη ατόφιο, από χθες, από την ίδια την Αστυνομία, στον εισαγγελέα και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ».

Επίσης, σημειώνουν ότι «μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα, όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν».