Skip to main content

Κολωνός: Ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 41 χρόνια στον Ηλία Μίχο – 20 μήνες ποινή στη μητέρα της ανήλικης

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Στη μητέρα της ανήλικης το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών

Ισόβια και επιπλέον 41 χρόνια κάθειρξη επέβαλε το δικαστήριο στον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό, Ηλία Μίχο.

Στη μητέρα της ανήλικης το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ανοίγοντάς της την πόρτα της φυλακής.

Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε ποινή 12 ετών κάθειρξη για τη μαστροπεια και 12 χρόνια για παιδική πορνογραφία.

Για τους αποκαλούμενους πελάτες η ποινή είναι από 13 μήνες έως 7 χρόνια κάθειρξη.

Ελεύθεροι μέχρι να γίνει το εφετείο ζητούν οι συνήγοροι των 17 κατηγορουμένων

Να μείνουν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι μέχρι να γίνει το εφετείο ζητούν οι συνήγοροι των 17 κατηγορουμένων για γενετήσιες πράξεις και παιδική πορνογραφία, για τους οποίους η Εισαγγελέας φέρεται να έχει ζητήσει να βρεθούν εκτός φυλακής.

Αν το δικαστήριο αποδεχθεί την πρόταση, πλην του Ηλία Μίχου και του καταδικασμένου ως δεύτερου μαστροπού, του αποκαλούμενου «Μιχάλη», οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για την σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης, θα είναι ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι με τις συγχωνεύσεις των ποινών, ο Μίχος έχει τελική ποινή  ισόβια και κάθειρξη 27 ετών, εκτιτέα τα 20, ενώ στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επιβλήθηκε με την συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών.

Κανένα ελαφρυντικό στον 55χρονο

Υπενθυμίζεται η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον 55χρονο επιχειρηματία Ηλία Μίχο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για βιασμό, μαστροπεία, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, παιδική πορνογραφία και παράνομη οπλοφορία στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και έκδοσης της 12χρονης.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, έπρεπε να απορριφθεί από το δικαστήριο το ελαφρυντικό του έννομου βίου που ζήτησε να του αναγνωριστεί ο κατηγορούμενος, λόγω των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.