Skip to main content

Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό στον Μίχο και τη μητέρα της 12χρονης εισηγείται η εισαγγελέας

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε περίπτωση που το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, ο βασικός κατηγορούμενος θα καταδικαστεί σε ισόβια

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον 55χρονο επιχειρηματία Ηλία Μίχο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για βιασμό, μαστροπεία, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, παιδική πορνογραφία και παράνομη οπλοφορία στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και έκδοσης της 12χρονης από τον Κολωνό, εισηγείται η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, πρέπει να απορριφθεί από το δικαστήριο το ελαφρυντικό του έννομου βίου που ζήτησε να του αναγνωριστεί ο κατηγορούμενος, λόγω των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, ο βασικός κατηγορούμενος θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τον βιασμό και σε επιπλέον κάθειρξη για τα υπόλοιπα αδικήματα.

Για τη μητέρα

Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθούν και τα ελαφρυντικά που ζήτησε η μητέρα της ανήλικης λόγω της παραμέλησης που είχε επιδείξει.

Για «Μιχάλη» και «πελάτες»

Για τον αποκαλούμενο «Μιχάλη» που έχει κατονομάσει το παιδί στις αρχές, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία και παιδική πορνογραφία, η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε όσους συνευρέθηκαν μια φορά με το παιδί, σε αντίθεση με εκείνους που ήταν κατά εξακολούθηση, ενώ ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας σε έναν κατηγορούμενο.