Skip to main content

Πατήσια: «Μπήκε στο σχολείο σαν κηδεμόνας» – Μαρτυρία για την επίθεση με μαχαίρι και σφυρί

Φωτ. Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο 19χρονος δράστης της επίθεσης σε σχολείο στα Πατήσια οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα

Στιγμές τρόμου έζησαν χθες, Τρίτη 26/3, το πρωί, οι μαθητές του 41ου Γυμνασίου Αθηνών στα Πατήσια, όταν ένας 19χρονος εισέβαλε στο σχολείο και τραυμάτισε έναν μαθητή και τον διευθυντή με σφυρί και μαχαίρι.

Σύμφωνα με μαρτυρία μαθήτριας στην ΕΡΤ, ο 19χρονος με καταγωγή από τη Γεωργία δήλωσε στον φύλακα ότι είναι κηδεμόνας προκειμένου να εισέλθει στο σχολείο.

Η ίδια δήλωσε ότι οι καθηγητές προσπάθησαν να κλείσουν τα παιδιά στις τάξεις για την ασφάλειά τους, ενώ σημείωσε ότι ο διευθυντής μπήκε μπροστά προκειμένου να προστατέψει έναν μαθητή.

«Ήμουν στον πάνω όροφο και περιμέναμε να έρθουν οι καθηγητές, ενώ θα πηγαίναμε εκδρομή. Επειδή δεν ερχόταν κανείς αποφάσισα με τη φίλη μου να πάμε στις σκάλες να δούμε τι γίνεται. Είδαμε άτομα να έρχονται πάνω τρέχοντας και κλαίγοντας και προσπαθούσαν να μας εξηγήσουν τι είχε συμβεί. Μας είπαν ότι είχε έρθει ο αδερφός ενός παιδιού από τη Β’ τάξη, ο οποίος μαχαίρωσε τον διευθυντή και χτύπησε με σφυρί το κεφάλι ενός παιδιού, οπότε μας κλείδωσαν μέσα στις τάξεις» περιέγραψε η μαθήτρια.

Όπως είπε, όλοι τρομοκρατήθηκαν από το περιστατικό, με τα παιδιά να παραμένουν φοβισμένα.

Στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκαν δύο μαχαίρια και ένα σφυρί. Φωτ. ΕΛΑΣ

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι 19χρονος Γεωργιανός εισέβαλε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια, κρατώντας ένα σφυρί και ένα μαχαίρι, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε σε ένα μαθητή με καταγωγή από τη Νιγηρία και στον διευθυντή του σχολείου, τους οποίους τραυμάτισε.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 19χρονος μπήκε στον χώρο του σχολείου περίπου στις 8.30 π.μ. και μόλις είδε τον 17χρονο του επιτέθηκε και τον χτύπησε με σφυρί. Αμέσως μετά, μαχαίρωσε στην κοιλιά τον διευθυντή του σχολείου.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος τους είπε ότι επιτέθηκε στον μαθητή, επειδή είχε τσακωθεί με τον αδελφό του.

Η κατάσταση των τραυματιών

Σύμφωνα με ενημέρωση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής (ΥΠΕ), οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», φέροντας τραύματα στο κρανίο, τον κορμό και την κοιλιακή χώρα.

Υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο, ενώ δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Στον εισαγγελέα ο 19χρονος

Ο 19χρονος δράστης της επίθεσης οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε χθες, Τρίτη, η ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες σήμερα (26-3-2024) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 19χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα, ο 19χρονος εισήλθε σε σχολικό συγκρότημα στον Άγιο Παντελεήμονα, στο οποίο δεν τυγχάνει μαθητής, προσέγγισε τον 18χρονο και του επιτέθηκε με σφυρί, τραυματίζοντας τον στο κεφάλι.

Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος προσπάθησε να προστατέψει τον 18χρονο, όμως ο 19χρονος του επιτέθηκε με μαχαίρι τραυματίζοντας τον στην κοιλιακή χώρα.

Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν άμεσα στο σχολικό συγκρότημα όπου εντόπισαν τον 19χρονο εντός υπογείου χώρου.

Στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, ο 19χρονος προσπάθησε να τους πλήξει με μαχαίρι χωρίς να τα καταφέρει, και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Σε γενόμενο έλεγχο στην κατοχή του 19χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 μαχαίρια,
  • σφυρί και
  • 6,5 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.